News@Nyenrode | Juni 2017
Online version click here
 
Newsletter
June 2017
Beste relatie,
 
De zomertijd kenmerkt zich door vaak frivole berichten en onbelangrijke gebeurtenissen die worden uitvergroot. De traditionele komkommertijd breekt dus aan. Daar is op Nyenrode vooralsnog weinig van te merken. Als u scrolt door dit nieuwsbericht ziet u hoeveel kleine en grote activiteiten er weer plaats hebben gevonden.

Ik wil uw aandacht richten op één berichtje dat er heel bescheiden in staat: de eerste afgestudeerden Master Fiscaal Recht. Dit is bepaald geen kleinigheid. Het opstarten van een geaccrediteerde opleiding die leidt tot een erkende titel in Nederland, is geen eenvoudige zaak. Als de opleiding van meet af aan zeer succesvol verloopt, is dat een compliment waard aan het team dat het heeft opgezet, maar het mooiste compliment is toch de afstudeerceremonie van de eerste lichting studenten die de opleiding heeft afgemaakt.

Dit alles gebeurde enkele weken geleden en inmiddels maken we ons natuurlijk op voor nieuwe activiteiten zowel in de zomer als straks wanneer het nieuwe academische jaar begint. Dat nieuwe academische jaar zal beginnen met een ge-update strategie 2020. Er is input van velen geweest om de update zo ambitieus maar ook realistisch mogelijk te maken. Research zal in ieder geval in de komende periode veel meer aandacht krijgen maar laten we vooral niet vergeten wat een werk voor ons ligt bij het volledig incorporeren van de activiteiten van Amsterdam binnen onze universiteit.

Allemaal belangrijke zaken zult u zeggen. Is er dan geen luchtig zomers nieuws? Dat is er zeker. In nummer 26 van de Donald Duck wordt een spannend avontuur beschreven waarbij weliswaar de naam Nyenrode "fout" is gespeld, maar de strip laat geen twijfel bestaan over  de inspiratiebron.

Ik wens u allen een hele fijne zomer maar mocht het per ongeluk toch regenen, dan is samen schuilen bij een kopje thee misschien een goed idee. Mag ik reclame maken voor een sympathiek initiatief van een van onze bachelor-studenten: www.benjah.nl

Miša Džoljić
Rector Magnificus
Promotie Stella van Rijn
Op maandag 26 juni promoveerde Stella van Rijn op haar dissertatie “Transformative Governance for the Knowledge Democracy. The dynamics of broadening participative mechanisms in representative democratic systems”. Hierin pleit zij ervoor om meer democratische mechanismen te introduceren waarbij burgers geïnformeerde standpunten kunnen innemen en van daaruit een bijdrage leveren aan het debat, de besluitvorming en de uitvoering. Uiteindelijk doel is om een gemeenschap kracht te geven om ‘co-creators’ te zijn die medeverantwoordelijkheid dragen.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Eerste afgestudeerden Master Fiscaal Recht
Op dinsdag 13 juni vond de allereerste diploma-uitreiking van de Master Fiscaal Recht opleiding plaats. Op deze dag zijn 14 afgestudeerden de geschiedenis ingegaan als de eerste studenten die een Nyenrode Master Fiscaal Recht diploma ontvingen. Zij mogen nu de titel L.L.M. en Mr. dragen.
>> Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Nieuwe tracks full-time MSc in Management
De full-time Master (MSc) in Management biedt studenten de ideale combinatie van solide academische theorie, praktische relevantie en persoonlijke ontwikkeling. Om studenten goed voor te bereiden op de huidige trends in de wereldwijde business-arena heeft het programma een redesign ondergaan en zijn twee nieuwe tracks geïntroduceerd. Vanaf january 2018 kunnen studenten kiezen uit de volgende tracks: Digital Business & Innovation, Financial Management, Global Strategies & Sustainability.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Tweede jaarconferentie Foundation for Auditing Research
Om het vertrouwen te herwinnen van de samenleving moet de auditing-sector zelf initiatief tonen, ook richting de politiek. Dat benadrukte demissionair minister Jeroen Dijsselbloem (PvdA, Financiën) op de jaarlijkse conferentie van de Foundation for Auditing Research (FAR) op Nyenrode. De Foundation for Auditing Research is opgericht in 2015 en streeft ernaar de leercurve van de audit-industrie en haar stakeholders te versterken, een platform te bieden voor de accountancy-opleidingen en op de lange termijn de accountancy-wetenschappers in Nederland en daarbuiten te ondersteunen.
>> Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Henk van Luijk-lezing
MVO Nederland, Nyenrode Business Universiteit en VNO-NCW organiseerden op 18 mei voor de 8e keer de Henk van Luijk-lezing. De sprekers van het evenement gingen in op het belang van de interne verankering voor een succesvol MVO-beleid, en de voordelen die dit heeft. MVO niet alleen voor, maar ook door medewerkers.
Dit jaar werd de lezing uitgesproken door prof. dr. André Nijhof, hoogleraar Duurzaamheid en Stewardship van Nyenrode.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Venetië aan de Vecht
Precies 80 jaar na het grootste feest “Wenen aan de Vecht”, dat werd gegeven door toenmalig kasteeleigenaar en kunsthandelaar Jacques Goudstikker (1897-1940), is op 17 juni door Art Fund Nyenrode en alumni geheel in stijl met muziek, kunst en een uitgebreid diner een commemorative soirée georganiseerd: Venetië aan de Vecht. Onder anderen Goudstikkers schoondochter Marei von Saher, haar dochters en kleindochter waren hierbij als eregasten aanwezig. De Telegraaf besteedde uitgebreid aandacht aan het feest.
>> Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Uitreiking Erfgoedparels
Op 21 juni vond op Nyenrode de feestelijke uitreiking van de Erfgoedparels plaats. Het fonds Erfgoedparels van de provincie Utrecht verstrekt subsidies voor het in stand houden van monumenten in de provincie. Nyenrode kreeg zelf ook zo’n subsidie, voor de restauratie van de Oranjerie op het landgoed.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Internationale media-aandacht Full-time MBA
Nyenrodes Full-time MBA heeft in de afgelopen tijd aandacht gekregen van verschillende internationale media, zoals Financial Times, Ambition Magazine – een magazine van de Association of MBAs – en Business Because. Daarin werd onder meer aandacht besteed aan de relocatie van het programma naar Amsterdam en succesverhalen van alumni.
>> Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Theater van de Zonden
Na het succesvolle ‘Theater van de Hoop’ (2014), het ‘Theater van de Vriendschap‘ (2015) en het festival ‘How to save the world’ (2016) vond op 15 mei het ‘Theater van de Zonden‘ plaats, een nieuwe breed toegankelijke avond in het kader van de module Markt, Recht en Ethiek van van de Modulaire Executive MBA in Public & Private met flitscolleges, columns, muziek, interviews en gezelligheid.
Tripartite overeenkomst met WVDB
Op 11 april heeft WVDB Accountants & Adviseurs samen met Nyenrode een tripartite overeenkomst gesloten. Door onder meer de overlap tussen accountancy- opleiding van Nyenrode en interne trainingen van WVDB te elimineren, verbetert de studeerbaarheid voor accountancy-studenten van WVDB. WVDB-vennoot Edwin van Haare en Olof Bik programmadirecteur van Nyenrodes accountancy-opleidingen, ondertekenden de overeenkomst.
>> Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Interviews MSc-scholarships
Op maandag 12 juni vonden op Nyenrode interviews plaats van donaeurs van scholarships met potentiële studenten voor de full-time MSc in Management-opleiding. Omdat een goede klik tussen donateur en de student belangrijk is, zijn de interviews door (vertegenwoordigers van) de donateurs gehouden. Zij selecteerden negen toekomstige studenten voor een beurs.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
In memoriam Hein Verbruggen
Op 13 juni overleed Nyenrode-alumnus en voormalig sportbestuurder Hein Verbruggen (75), één van de belangrijkste sportbestuurders die Nederland ooit gekend heeft. Hij was erevoorzitter van de internationale wielerbond UCI, erelid van het Internationaal Olympisch Comité en ereburger van de stad Beijing. Een pionier en doorzetter, die echter ook altijd onlosmakelijk verbonden zal blijven - terecht of onterecht - met de roerige doping periode in 1995-2005 in de wielersport en de uiteindelijke val van sportlegende Lance Amstrong. In de afgelopen jaren heeft Hein achter de schermen veel geholpen bij het opzetten van Nyenrode Sports Inc..
>> Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Nieuwe Team Leiderschap-programma
In het nieuwe Team Leiderschap-programma van Nyenrode leer je wat jouw leiderschapsstijl is en hoe je met jouw team de volgende stap naar succes maakt. Je krijgt een mix van theorie en inspirerende voorbeelden, maar ook praktische opdrachten waarin jouw hele team meedoet. Daardoor zie je direct het resultaat in jullie gezamenlijke prestaties.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Nyenrode Alumni VCV 60 jaar
Op 11 mei vierde Nyenrode Alumni VCV haar 60-jarig bestaan. Voor en door de leden waar ook ter wereld worden al 60 jaar activiteiten georganiseerd waarbij kennis, ervaringen en gezelligheid worden gedeeld. Voorafgaand aan de lustrumborrel op 11 mei, nodigde het Hoofdbestuur van Nyenrode Alumni VCV alle vrijwilligers van de vereniging uit voor een programma met rondleidingen over het landgoed, waarbij werd gestart bij het Goudstikker-prieel in het Rosarium.
+31 (0)346 291 211
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube