News@Nyenrode | Mei 2017
Online version click here
 
Newsletter
May 2017
Beste relatie,
 
Wij zien een ontwikkeling op ons afkomen waarbij het belang van een diploma gaat afnemen. Het geleerde in een diplomaprogramma is namelijk aan het einde van de opleiding soms al weer voor een deel achterhaald. Bovendien zullen velen herkennen dat ze dan wel een diploma hebben, maar dat ze uiteindelijk in functies zijn terechtgekomen waarvoor het diploma dat ze ooit ontvingen niet noodzakelijkerwijs kwalificeerde. Die competenties zijn meestal via andere opleidingen en trajecten opgedaan.
 
Het op de juiste momenten aanbieden van de vereiste kennis voor een bepaalde functie wordt dus belangrijker. Dit zal waarschijnlijk meer plaatsvinden via kortere programma’s die gericht zijn op het verkrijgen van de dan benodigde competenties en waarvoor een (deel)certificaat kan worden verkregen. Dit wordt weleens geduid met de term ‘de-bundling’.
 
Life Long Learning komt daarmee nog beter binnen bereik. Door ons aanbod op te delen in zogenaamde ‘building blocks’ (de metafoor van de legosteentjes die we allemaal kennen, zeker bij de jongens onder ons, dient zich aan), wordt ingespeeld op de trend die zo mooi wordt geduid als ‘gepersonaliseerd leren’. Een (deel)certificatenpiramide zou dan ook in staat stellen een traject te bouwen – van onder naar boven – waarmee ook uitzicht bestaat op titels, als die dan nog relevant zijn uiteraard.
 
De wereld wordt uiteindelijk een ‘global teaching pool’, waarbij deelnemers via SPOCS (Small Private Online Courses), hun curriculum bij elkaar ‘sproccelen’. Uiteraard is dat voor universiteiten nog ingewikkeld omdat dan een stapeltje deelcertificaten zou moeten leiden tot een heus diploma. Ook al hebben we de oplossing nog niet, we moeten er nu over nadenken.
 
Leen Paape
Dean Executive Education & Organizational Development
Year Overview 2016
De Year Overview 2016 van Nyenrode geeft een overzicht van onze belangrijkste activiteiten en de speciale gebeurtenissen van afgelopen jaar. De nadruk ligt niet zozeer op financiële cijfers, maar veeleer op interestante mensen die verbonden zijn met Nyenrode, het campusleven en alle andere zaken die samen de Nyenrode Experience vormen.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
FT: Nyenrode Open Executive Programs gestegen als beste van Nederland
Voor het vijfde jaar achtereen waarderen de deelnemers van de Open Executive Programs van Nyenrode als beste van Nederland, zo blijkt uit de ranking van de Financial Times. Daarnaast is Nyenrode twee plaatsen gestegen in de ranking ten opzichte van 2016 en staat nu op plaats 48 van de FT-education ranking best open enrollment programs wereldwijd.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Nationale Studenten Enquête 2017: studenten zeer tevreden
De studenten van Nyenrode Business Universiteit blijven net als voorgaande jaren zeer tevreden over hun opleiding. In de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête van Studie123 2017 waarderen de studenten Nyenrode ver boven het landelijk gemiddelde van de universiteiten in Nederland. De vorig jaar gestarte BSc in Business Administration opleiding scoorde het hoogst met een 4,7 op een schaal van 5.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Leen Paape treedt terug uit CvB
Prof. dr. Leen Paape RA RO CIA zal per 1 september - na bijna 10 jaar bestuurlijk actief te zijn geweest binnen Nyenrode - terugtreden als Dean van de universiteit en daarmee als lid van het CvB. Leen Paape blijft voor drie dagen per week als hoogleraar aan Nyenrode verbonden en zal het Board & Governance team versterken en de Nyenrode Commissarissencyclus gaan leiden.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Seminar Leidinggeven aan winnende teams
Op 11 mei is door Nyenrode Sports Inc. het seminar “Leidinggeven aan Winnende Teams (Duurzaam Presteren)” georganiseerd, voor managers die leiding geven aan een team en zichzelf willen ontwikkelen als leider en de teamprestaties willen verbeteren. De sprekers waren Guus Hiddink, Bas Kodden, Toon Gerbrands, Mart de Kruif en Claudia Bokel. Mark Tuitert was de dagvoorzitter.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Nationaal Salarisonderzoek 2017 van start
Voor de derde keer is het Nationaal Salaris Onderzoek van Intermediair en Nyenrode Business Universiteit van start gegaan. Voor dit onderzoek worden hoger opgeleide werknemers, die werkzaam zijn in Nederland, uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen over hun salaris, werkomstandigheden, welbevinden en hun verwachtingen over de toekomst.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
BRIQQX: Online en blended learning

Nyenrode is in juli 2016 in samenwerking met Accenture onder de noemer BRIQQX een digitaal opleidingsaanbod gestart in het B2B-domein van executive education. BRIQQX draait om online en blended learning en biedt bouwstenen voor medewerkers van bedrijven die willen bijblijven met ontwikkelingen in hun vakgebied of in hun sector. Afgelopen januari heeft Nyenrode samen met Accenture een pilot gehouden voor Akzo Nobel. Op dit moment wordt gewerkt aan een aanbod van open online inschrijvingsprogramma’s binnen de thema’s sales, agile en digitale transformatie.

 

voor informatie: n.derwort@nyenrode.nl

Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Tweede bijeenkomst International Advisory Board
Op 3 mei organiseerde Nyenrode de tweede bijeenkomst van haar International Advisory Board, onder voorzitterschap van prof. dr. Désirée van Gorp. De leden bespraken onder meer de toekomst van het onderwijslandschap en economische diplomatie. Derk Haank, de CEO van Springer, gaf een keynote speech over digitalisering en de impact daarvan op de onderwijswereld, terwijl full-time MBA-studenten een case study over de toekomst van het onderwijs presenteerden. Nyenrodes International Advisory Board is opgericht in 2015 en zij adviseert de universiteit over strategische beslissingen die te maken hebben met de internationale ambitie van de universiteit.
Nyenrode MBA-team wint Dell EMC Leadership Challenge 2017

Studenten van de Nyenrode full-time MBA 2016-17 namen deel aan een eendaagse bootcamp waar ze oplossingen moesten voorstellen over “How to Mobilize Workforce post the $67 billion Dell purchase of EMC in Sept. 2016 – the largest technology deal in history!” Deelnemer Ayesha Malik schreef een verslag over de challenge.

>> lees meer 
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Nalaten aan Nyenrode
Alumni blijven na afstuderen hun hele leven lang aan Nyenrode verbonden. Maar ook na hun overlijden kunnen zij nog een belangrijke bijdrage aan Nyenrode leveren, door Nyenrode in hun nalatenschap op te nemen. Denk daarbij aan het behoud van het erfgoed, investeringen in de huidige onderwijsfaciliteiten en scholarships voor toekomstige studenten.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Coaching for Executives in Healthcare
Medewerkers in de zorg hebben steeds te maken met nieuwe technologieën en moeten voldoen aan de nieuwste eisen. Specialismen worden ingewikkelder en specialisten werken steeds meer samen. In deze veranderende wereld kan coachend leiderschap het verschil maken. Het nieuwe programma Coaching for Executives in Healthcare van Nyenrode is opgesteld volgens de richtlijnen en coachcompententies van de International Coach Federation.
>> lees meer 
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Gong voor Private Investor Program
Frits Oppel, deelnemer van het Nyenrode Private Investor Program, opende op 16 mei de AEX-beurs. Binnen het Private Investor Program van Nyenrode leren deelnemers actief hun eigen beleggingsportefeuilles te analyseren en te beheren. Geslaagden hebben minimaal hetzelfde niveau als een professionele belegger met enige jaren ervaring.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Expositie “Kritische Keuzes | Personal Perspectives”
Vanaf 16 mei tot en met 13 september is op Nyenrode de expositie “Kritische Keuzes | Personal Perspectives” te zien met schilderijen van alumni Rob Weddepohl en Ad Rooymans. Het is de achtste expositie die is georganiseerd door Art Fund Nyenrode, een kunstfonds dat twee jaar geleden is opgericht door een aantal Nyenrode-alumni.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Opening terras Mensa
Het nieuwe terras bij de Mensa is gereed en is op een mooie lentedag feestelijk in gebruik genomen.
+31 (0)346 291 211
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube