News@Nyenrode | April 2017
Online version click here
 
Newsletter
April 2017
Beste relatie,
 
Nyenrode Business Universiteit heeft de afgelopen jaren een forse omzetgroei en mooie winstcijfers laten zien. We richten onze blik nu vooral weer naar de toekomst en werken aan nieuwe doelen en concrete plannen om onze gunstige positie verder uit te bouwen.
 
Zo zijn we in het eerste deel van 2017 aan de slag gegaan met een update van onze strategie. Veel van onze bestaande Strategy 2020 was al gerealiseerd en op andere punten moeten we de zeilen bijzetten. Aan die update van de strategie werken we samen met stakeholders van binnen en buiten de universiteit. Daarin komen onder meer thema’s aan bod als internationalisering, het verhogen van de onderzoeksoutput en de slag om onze bedrijfsprocessen te optimaliseren.
 
Daarnaast neemt digitalisering in onze wereld en binnen Nyenrode een steeds belangrijkere plaats in. We willen de komende jaren (met een nieuw Learning Management System) de leerervaringen van studenten en deelnemers verder verbeteren. Binnen die leeromgeving zijn volop mogelijkheden om blended learning een prominentere plaats te geven in ons onderwijs en daarop zullen we de komende tijd de curricula van onze programma’s aanpassen.
 
Uit de strategie voor de organisatie volgen concrete daden. De acties vanuit de strategie formuleren we steeds in het voorjaar. Die leggen we dan vast in een Year Plan. Vervolgens hangen daar ook de budgetten per afdeling mee samen.
 
Door de strategie te koppelen aan concrete acties en financiële middelen denken we een goede basis te leggen voor positieve resultaten in de komende jaren.
 
Remmelt Vetkamp
Financieel Directeur
Nieuwe merkcampagne Nyenrode
Ergens voor staan. Dat is belangrijker dan ooit. Zeker als je het beste uit jezelf wilt halen, je doelen wilt bereiken, je dromen najaagt en wilt bijdragen aan een betere wereld. Ergens voor staan, dat is ook wat Nyenrode zo bijzonder maakt. Geen andere universiteit biedt zo’n unieke combinatie van academische theorie, praktische relevantie en persoonlijke ontwikkeling. Nyenrode laat in haar nieuwe merkcampagne studenten, alumni en medewerkers aan het woord, die vertellen waar zij voor staan.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Modulair Executive MBA in Food & Innovation
Er is wereldwijd een stijgende vraag naar voedsel. Grondstoffen worden schaarser, terwijl de wereldbevolking verder groeit. Daarom komen steeds meer ondernemingen met innovatieve oplossingen en duurzame samenwerkingen om voedsel te produceren. Hiermee loopt de foodsector voorop ten opzichte van andere branches. Hoe kunnen organisaties in deze sector op een verantwoordelijke manier de leiding nemen? Nyenrode verlegt de focus in de nieuwe Modulair Executive MBA in Food & Innovation naar dergelijke vraagstukken.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Oratie digitale transformatie
De veranderingen die de digitale transformatie in gang heeft gezet, kunnen uiteindelijk grote, overwegend negatieve gevolgen hebben voor de economische en politieke inrichting van de samenleving en uiteindelijk ook de menselijke soort. Dit stelt prof. dr. Bob de Wit in zijn oratie ‘Aan de vooravond van een maatschappelijke revolutie...’ De Wit pleit voor nieuw strategisch leiderschap om de ontwikkelingen het hoofd te bieden.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Seminar over leidinggeven aan winnende teams
Op 11 mei organiseert Nyenrode Sports Inc. het seminar 'Leidinggeven aan Winnende Teams’. Tijdens dit seminar spreken Guus Hiddink, Mark Tuitert, Bas Kodden, Toon Gerbrands, Mart de Kruif en Claudia Bokel. Aan bod komen onder meer verbindend leiderschap, herhaald presteren en maatschappelijk ondernemerschap.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Certified Economic Valuer of Real Estate Program
Nyenrode neemt het initiatief om de economische waardering van vastgoed op de kaart te zetten. Het begrip economische waarde krijgt nog weinig navolging in bestaande vastgoedopleidingen, terwijl de toepassing ervan wijdverbreid is. Nyenrode wil het begrip economische waarde en economisch waarderen op het gebied van vastgoed verder onderzoeken en praktisch vormgeven. Dit gebeurt mede door een nieuwe post-masteropleiding, samengesteld door experts uit de sector: het Certified Economic Valuer of Real Estate (CEVRE) Program.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Vergroten van de impact van sociale ondernemers
Opleiders en accelerators voor sociale ondernemers geven op verschillende manieren ondersteuning en training. Nyenrode heeft om die reden de Round Table Impact Programs georganiseerd. Begin dit jaar deelden tijdens de Round Table verschillende initiatiefnemers hun ervaringen om van elkaar te leren en daadwerkelijk een duurzame impact te maken.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Digitale transformatie in financiële dienstverlening
De Nyenrode Finance Circle heeft onder leiding van voorzitter Katherine Kucherenko op 11 april de AEX-beurs geopend. Aanleiding is de publicatie van het rapport 'Digitale transformatie in financiële dienstverlening'. In het rapport zijn interviews opgenomen met prof. dr. Dennis Vink (Nyenrode), prof. dr. Steven van Belleghem (Vlerick) en organisaties als APG, PGGM, Optiver, Flow Traders, ING, ABN AMRO, KNAB en PwC.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Business Game BScBA
Op 25 en 26 maart vond een Business Game plaats voor de Bachelor of Science in Business Administration. Kandidaten voor het BScBA-programma streden om één van de drie beschikbare studiebeurzen. Stijn van der Vat was de overall winnaar, Roger Smilde was de runner-up en Robina van Lanschot won de Female in Business Award.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Boek ‘Het Selectieproces’
Het nieuwe boek van prof. dr. Lidewey van der Sluis, hoogleraar Strategisch Talentmanagement, heeft als titel ‘Het Selectieproces: Van opdracht tot voordracht’. Het boek is gebaseerd op een fijnmazige analyse van beslissingsprocessen rondom benoemingen van mensen op topposities. De uitkomsten zijn onder meer relevant voor recruiters en headhunters, maar ook bijvoorbeeld voor toezichthouders, bestuurders, leidinggevenden en HR-professionals.
Lenteconcert violiste Sarah Kapustin
De Nederlands-Amerikaanse topvioliste Sarah Kapustin speelt woensdagavond 26 april het Lenteconcert in het Koetshuis op Nyenrode. Zij presenteert haar nieuwe programma 'Noten kraken met Sarah'.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
+31 (0)346 291 211
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube