News@Nyenrode | Maart 2017
Online version click here
 
Newsletter
March 2017
Beste relatie,
 
Het einde van maart luidt de komst van de lente in en dat voel je. Niet dat Nyenrode uit haar winterslaap ontwaakt, maar er komen wel veel meer en nieuwe activiteiten op ons af. Laten we eerst beginnen met een Lente-concert op 26 april in het Koetshuis. U kunt zich makkelijk opgeven via een link in deze nieuwsbrief en ik hoop u te ontmoeten bij dat mooie concert.

Maar er is veel meer nieuws, met name op het gebied van internationale samenwerking. Recent is een samenwerking getekend met een technische universiteit in Polen samen met Philips. Het plan is om vanaf het academisch jaar 2018 gezamenlijk een bachelor programma te gaan uitvoeren. Voor de Silesian University of Technology wordt het een uniek project, wij hebben dit jaar al ervaring opgebouwd met VUmc. Daarnaast gaat een groep studenten naar RANEPA in Moskou en verwelkomen we studenten uit Oregon.

Terwijl de internationale agenda steeds duidelijker wordt, gebeurt er in Nederland ook het nodige. Het besluit om de International MBA - ons enige full-time MBA - naar Amsterdam te verhuizen, vraagt veel aanpassingen hier op Nyenrode maar ook in Amsterdam. Vooralsnog lijkt de herpositionering vanuit Breukelen met haar Campus naar een stedelijk gebied door de markt zeer positief te worden ontvangen. Maar er is nog veel tijd voordat de nieuwe groep studenten daadwerkelijk op de Keizersgracht aan de slag gaat.

Als u leest dat Nyenrode weer de beste Masters van Nederland heeft, vraagt u zich misschien af of er ook nog uitdagingen zijn. Zeker zijn die er. Het creëren van een researchklimaat dat past bij een universiteit als de onze, is er zo een. Daar zullen we nog belangrijke slagen moeten maken. Maar er zijn meer punten die aandacht verdienen en die in onze nieuwe aangepaste strategie vanaf mei dit jaar een plaats zullen krijgen.

Miša Džoljić
 
Rector Magnificus
Oratie Bob de Wit 5 april
Op 5 april aanvaardt prof. dr. Bob de Wit in het openbaar het ambt van hoogleraar Strategisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit met het uitspreken van zijn inaugurele rede. Die rede is getiteld: "Aan de vooravond van een maatschappelijke revolutie". Indien je bij deze plechtigheid aanwezig wil zijn, meld je dan aan bij de pedel van de universiteit via: beadle@nyenrode.nl.
Nyenrode start opnieuw Master voor RA’s
Per april 2017 krijgen registeraccountants (RA) die geen mastertitel hebben opnieuw de kans om de mastertitel te behalen via de éénjarige deeltijdopleiding ‘Master voor RA’s’. Nu steeds meer hogescholen en universiteiten de mastergraad verplicht stellen voor docenten speelt Nyenrode hierop in door een nieuwe lichting te starten.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
IMBA 2016-2017 Talent Archive
Het IMBA 2016-2017 Talent Archive (CV Book) is gepresenteerd. Het Talent Archive is bedoeld om de internationale businessgemeenschap kennis te laten maken met onze huidige International MBA-studenten.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Afstudeerceremonie Modulair Executive MBA 2017
Vrijdag 10 maart 2017 stond voor 22 deelnemers van de Modulair Executive MBA de diploma-uitreiking op de agenda. Keynote-spreker tijdens deze ceremonie was Ruud Koornstra, die zich inzet voor het oprichten van duurzame ondernemingen. Prof. dr. Bert Kersten, hoogleraar Business Processes and ICT, werd tijdens de ceremoniële plechtigheid onderscheiden als Professor of the Year. De Best in Business Award ging dit jaar naar Kiki de Graaf.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
BScBA International Business Game
Nyenrode reikte op 3 en 4 maart tijdens de International Business Game prijzen voor de BSc in Business Administration uit aan drie internationale toptalenten. Die Business Game werd georganiseerd in samenwerking met Hudson’s Bay. De gelukkigen waren Nick Blake (eerste plaats, Zuid-Afrika), Ghita Hatimy (Female in Business Award, Marokko) en Julian Plag (tweede plaats, Nederland).
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Naleving Corporate Governance Code
Eind 2016 heeft de Monitoring Commissie Corporate Governance Code haar rapportage over het onderzoek over het boekjaar 2015 gepresenteerd naar de mate van naleving door beursvennootschappen. Vergelijkbaar met eerdere jaren rapporteert de Commissie weer een hoge mate naleving van de Code door Nederlandse beursvennootschappen.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Alumni-avond “Teams & Impact”
Op 1 februari vond in het Koetshuis de alumni-bijeenkomst van het (Senior) Leadership Development Program plaats met als thema “Teams & Impact”. Hoe creëer je een impactvolle teamdynamiek? Wat zijn helpende en belemmerende patronen in groepen? Eric Koenen (oud bestuurder en docent Veranderkunde binnen LDP) deelde zijn inzichten. Jouke Kruijer (organisatie-adviseur en coach binnen het SLDP) zette de deelnemers aan het werk met een eigen, unieke teamopdracht.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Presentatie Handboek Voorzitter
Op 31 januari 2017 werd in kasteel Nyenrode een seminar gehouden dat diende als platform voor de boekpresentatie van ‘Handboek Voorzitter’. De auteurs, Nyenrode-hoogleraar Steven Schuit en advocaat Casper Jaspers, overhandigden het officiële eerste exemplaar aan Olga Zoutendijk, president commissaris van ABN AMRO. De auteurs richten zich in hun boek tot alle bestuurders en toezichthouders, niet uitsluitend die werkzaam zijn bij beursgenoteerde ondernemingen.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Introductiedag Part-time MSc in Management
Op 27 januari 2017 werden de nieuwe studenten van de part-time Master in Management (PTMSc) welkom geheten door programma-directeur Maren Smulders en het voltallige programma-managementteam. Na een interactieve kennismaking en een rondleiding over het landgoed van Nyenrode startte de groep PTMSc21 met hun eerste college over Accounting.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Aanleg terras en vlonder Mensa
De afgelopen weken is hard gewerkt om bij de Mensa een terras en vlonder te realiseren. Bij goed weer kan heerlijk in de zon aan het water geluncht worden.
Lenteconcert KAM 26 april
De Nederlands-Amerikaanse topvioliste Sarah Kapustin speelt woensdagavond 26 april het Lenteconcert in het Koetshuis.
Zij presenteert haar nieuwe programma 'Noten kraken met Sarah', waarin zij muziek speelt van haar nieuwe cd 'Point Counter Point' en er ook over gaat vertellen. Sarah Kapustin was acht jaar lang eerste violiste van het wereldwijd succesvolle Rubens Quartet.
>> bestel kaarten
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
.
+31 (0)346 291 211
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube