News@Nyenrode | Januari 2017
Online version click here
 
Newsletter
January 2017
Beste relatie,
 
Terwijl de meesten ons zo aan het begin van het jaar de blik naar voren hebben gericht en bezig zijn met het maken van nieuwe plannen, wil ik toch nog graag even stilstaan bij het afgelopen jaar.

Net als vorig jaar ben ik blij te kunnen melden dat we als Nyenrode ook over het collegejaar 2015-2016 mooie cijfers hebben laten zien, het resultaat van de gezamenlijke inspanningen van onze medewerkers. Een paar voorbeelden. Het aantal nieuwe studenten bij accountancy liet een toename van bijna 40% zien in vergelijking met het jaar ervoor. Ons full-time MSc in Management programma kreeg bijna 30% meer studenten. Ook bij Executive Education zit de groei erin; de omzetten van de general management en corporate governance programma’s stegen met meer dan 20%.

Gevolg van deze groeicijfers is dat we ook op financieel gebied mooie resultaten boeken. De omzet van Stichting Nyenrode, waarin zowel de cijfers van de universiteit in Breukelen als van Nyenrode New Business School in Amsterdam zijn meegenomen, groeide met 6% tot 55,3 miljoen euro. De nettowinst was 1,9 miljoen.

De positieve resultaten laten zien dat onze investeringen van de afgelopen jaren, toen het soms ook wat moeizamer ging, hun vruchten afwerpen. Door bijvoorbeeld onze studentenadministratie en CRM-systeem te vernieuwen en ook op tal van andere manieren onze processen en werkwijze te verbeteren, kunnen we studenten, deelnemers en bedrijven beter bedienen en daarmee de basis leggen voor mooie cijfers in de toekomst.

Ik wens u allen een gezond, liefdevol en inspirerend 2017!

Hartelijke groet,

Drs. Remmelt Vetkamp MSc
Financieel directeur Nyenrode Business Universiteit
Boek historie Nijenrode
Samen met de Nederlandse Kastelenstichting, kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats (NKS) presenteert Nyenrode Business Universiteit het boek “Nijenrode – Burcht, Buitenplaats, Business Universiteit”. Het boek is geschreven door Ben Olde Meierink van NKS, met medewerking van Gert Immerzeel en Helm Horsten van
Nyenrode Business Universiteit. De redactie is verzorgd door Fred Vogelzang. De boekpresentatie vond plaats op maandag 30 januari. Burgemeester Marc Witteman van de gemeente Stichtse Vecht was daarbij aanwezig.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Ruud Kok nieuwe Program Director Board and Governance
Met ingang van 1 februari aanstaande is Ruud Kok RA de nieuwe Program Director Board & Governance aan Nyenrode Business Universiteit. Ruud is binnen PwC nu nog de managing partner Corporate Governance Services en daarmee verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van Corporate Governance. Daarnaast leidt hij de Business Unit Risk Assurance. In zijn nieuwe rol op Nyenrode is hij eindverantwoordelijk voor het New Board Program.
Post-Bachelor Controlling ook in Rotterdam
De Post-Bachelor Controlling opleiding van Nyenrode Business Universiteit is nu ook in Rotterdam te volgen. De opleiding is specifiek gericht op finance professionals die in korte tijd en op flexibele wijze meer kennis willen opdoen in hun vakgebied. Program Director Controlling Jan Bots aan Nyenrode: “We bieden de opleiding reeds in Zwolle, Arnhem en Eindhoven aan. Nu hebben nieuwe studenten uit de Randstad ook de mogelijkheid om deze opleiding in hun eigen regio te volgen.”
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
MSc-studenten in Advanced Management Program
Voor het tweede jaar op rij mochten een aantal studenten van het full-time MSc in Management programma deelnemen aan Nyenrodes Advanced Management Program. Doel was om hen dichter bij de business community te brengen.
>> lees blog
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Bedrijfscollectie PostNL
Van 23 januari tot en met 24 april 2017 is op Nyenrode de tentoonstelling “Kunst in Opdracht” te zien met zestig werken uit de bedrijfscollectie van PostNL. De tentoonstelling is georganiseerd door Art Fund Nyenrode. PostNL beschikt over één van de oudste bedrijfscollecties van Nederland. In de tentoonstelling zijn onder meer werken opgenomen van kunstenaars als Marte Röling, Marlene Dumas, M.C. Escher, Karel Appel en Peter Struycken.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Vitaal, lokaal en duurzaam
Nyenrode Business Universiteit werkt samen met horeca-partner VERMAAT om in de catering meer nadruk te leggen op vitaliteit, lokale producten en duurzaamheid. Chefkok Martijn Stoker vertelt in de video over duurzaam, biologisch en gezond eten op Nyenrode.
>> bekijk video
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
+31 (0)346 291 211
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube