News@Nyenrode | December 2016
Online version click here
 
Newsletter
December 2016
Beste relatie,
 

Rond de feestdagen is Nyenrode zo mooi. Het kasteel en de poort zijn prachtig versierd en overal om je heen zie je lichtjes en kerstbomen. Ik ben er trots op te mogen werken op zo’n bijzondere plek. Dankzij de inspanningen van mijn collega’s die verantwoordelijk zijn voor het landgoed, en alumni die bereid zijn te geven aan hun alma mater, wordt Nyenrode steeds mooier. Dit jaar hebben we onder andere de perzikenkas onder handen genomen en wordt volop gewerkt aan het uitrijhek.

Volgend jaar hopen we de Oranjerie te kunnen restaureren. Ons landgoed is er ontzettend op vooruit gegaan de afgelopen jaren, maar we zijn er nog niet. 12 van de 27 monumenten zijn in goede staat.

We hebben de hulp van onze alumni hard nodig om het landgoed te kunnen onderhouden en mooier te maken. Dat kan zijn door middel van een gift, zodat we bijvoorbeeld de fazanterie of een van de andere monumenten kunnen restaureren, of als vrijwilliger in de tuin. Het werk is namelijk nooit klaar hier. In de winter komen we handen tekort om de bladeren te ruimen en in de zomer is alle hulp welkom in de rozentuin.

Als u straks zit te genieten van een goed glas wijn bij de kerstboom en goede voornemens komen voorbij. Denk dan ook eens aan Stichting Nyenrode Fonds en of u in 2017 iets wilt en kunt betekenen voor Nyenrode. Als het antwoord ja is, neem dan gerust contact met mij op om de mogelijkheden te onderzoeken.

Ik wens u allen hele fijne feestdagen en een prachtig 2017 toe!

Tanja Visser

Directeur Stichting Nyenrode Fonds

>> lees meer over stichting nyenrode fonds
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Nyenrode breidt uit in Amsterdam
Nyenrode Business Universiteit gaat vanaf 2017 opleidingen in Amsterdam aanbieden. De International MBA verhuist van de campus in Breukelen naar het pand ‘De Vijf Keizers’ aan de Keizersgracht in Amsterdam, waar ook de Nyenrode New Business School (NNBS) is gevestigd. De komende jaren wordt de locatie in Amsterdam omgevormd tot een nevenvestiging van Nyenrode Business Universiteit, waar meerdere programma’s worden aangeboden. Voor het Bachelor in Business onderwijs wordt de komende jaren ingezet op groei van de BSc in Business Administration. Voor de BBA New Business & Bachelor of Arts (Hons) in Amsterdam geldt vanaf 2018 een aannamestop.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Nyenrode beste opleider van Nederland in MT100
Nyenrode Business Universiteit uitgeroepen tot beste opleider van Nederland volgens de lezers van MT Magazine. Nyenrode wordt in de categorie opleiders het meest aanbevolen onder de respondenten. MT100 is een speciale uitgave van magazine MT waarin de 100 beste zakelijke dienstverleners van Nederland zijn opgenomen.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Specialist Development Program
De strategische vernieuwing van bedrijven moet steeds sneller en om dat op een succesvolle manier te doen heeft de directie de kennis van specialisten nodig. Tegelijkertijd werkt de hiërarchische manier van denken waarin de manager bepaalt en de specialist zijn ding doet, niet meer. Speciaal voor senior specialisten die hun impact willen vergroten en het verschil willen maken binnen de organisatie heeft Nyenrode een nieuw programma ontwikkeld: het Specialist Development Program.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Afscheidsrede Fred Lachotzki
Vandaag de dag worden business leaders geconfronteerd met het feit dat de zware bestuurlijke opdracht waar zij voor staan, met de bekende concepten niet of nauwelijks uit te voeren zijn. Dat stelde prof. Fred Lachotzki, hoogleraar corporate strategy aan Nyenrode, op 30 november in zijn emeritaatsrede “Pleidooi voor een Toekomst”. Hij pleitte voor een onderneming die bewust de rol van motor voor welvaart en welzijn kiest en daarbij al haar belangrijke stakeholders betrekt. Tijdens de plechtigheid ontving hij een koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Pensioen erfgoedadviseur en voormalige tuinbaas Gert Immerzeel
Op donderdag 1 december nam erfgoedadviseur en voormalig tuinbaas Gert Immerzeel afscheid van Nyenrode. Na bijna veertig jaar aan de organisatie verbonden te zijn geweest, gaat hij met pensioen.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Afbetalen revolving scholarship maakt nieuwe beurs mogelijk
Stichting Nyenrode Fonds (SNF), opgezet door alumni van Nyenrode, stelt Nyenrodianen en anderen in staat om via donaties beurzen voor studenten mogelijk te maken maar genereert ook investeringen in de universiteit en fondsen voor het opknappen van monumenten. In 2011 is SNF gestart met een initiatief om revolving scholarships mogelijk te maken, een concept dat veel Amerikaanse universiteiten ook kennen. Dat zijn beurzen voor talentvolle potentiële studenten die niet over voldoende financiële middelen beschikken om hun studie aan Nyenrode helemaal zelf te bekostigen. Johan Schaap ontving ook zo’n beurs en betaalde die terug.
>> lees interview
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Ajax-dilemma
Op 19 januari 2017 is prof. dr. Paul Woodruff, hoogleraar Ethics and American Society aan de Universiteit van Austin (Texas), op Nyenrode aanwezig zijn voor de bijeenkomst ‘Het Ajax-dilemma’. Zijn meest recente boek uit 2012 grijpt terug op een legendarische wedstrijd tussen de Griekse helden Ajax en Odysseus om de titel van ‘meest waardevolle strijder in het Griekse leger’. Aan de hand van deze wedstrijd wordt een aantal centrale leiderschap kwesties rond beloning, rechtvaardigheid, gelijkheid en compassie aan de orde gesteld.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Digitale transformatie in de gezondheidszorg
Op maandag 12 december organiseerden Cirion en Nyenrode Business Universiteit een masterclass in de Wapenzaal van het Kasteel: ‘Optimizing the Health Care Value Chain with Data’. Stichting Cirion zet zich in voor het verrichten van onderzoek en delen van kennis omtrent infectieziekten in de wereld. Nyenrode wenst hiermee invulling te geven aan haar kernwaarde ‘Stewardship’ en wil haar studenten de gelegenheid bieden topmanagement van organisaties te ontmoeten.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Eerste exemplaar 'Het jaar 2015 verslagen'
Ruud Vergoossen, hoogleraar Financial Accounting, heeft op maandag 12 december het eerste exemplaar van het onderzoeksrapport 'Het jaar 2015 verslagen: onderzoek jaarverslagen' uitgereikt aan Diana Clement, plaatsvervangend voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). 'Het jaar 2015 verslagen' is de eenentwintigste editie in een reeks van jaarverslagenonderzoeken waarmee de NBA (voorheen NIVRA) in 1996 is gestart.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Transfer dinner
Kort geleden zijn tijdens het ‘transfer dinner’ van de full-time MSc in Management-opleiding alle plaatsen in de commissies van studentenvereniging Nieuwe Compagnie van Verre (NCV) overgedragen van studenten van lichting MSc 24 naar de nieuwe studenten van MSc 25.
>> lees blog
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Biologische Fairtrade-koffie
Nyenrode en cateringpartner Vermaat schenken Café Intención Ecológico, een biologische Fairtrade-koffie. Het Fairtrade/Max Havelaar-keurmerk garandeert dat deze koffie tegen een eerlijke prijs en onder internationale Fairtrade-handelsvoorwaarden is ingekocht bij boerenorganisaties in ontwikkelingslanden. Dit betekent een rechtstreekse bijdrage aan betere leef- en werkomstandigheden van koffieboeren. Kopers ondertekenen een contract voor een langere periode en een afnameverplichting. De kleine boeren ontvangen een toeslag om te investeren in infrastructuur, milieu, medische zorg en onderwijs. Het bio-keurmerk geeft de garantie dat de koffiebonen waaruit deze melange bestaat op een zorgvuldige en biologische verantwoorde wijze zijn geteeld.
+31 (0)346 291 211
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube