News@Nyenrode | Oktober 2016
Online version click here
 
Newsletter
October 2016
Beste relatie,
 
In de afgelopen maand hebben we veelvuldig de media gehaald met positieve berichten. Dankzij een alerte medewerker haalden we zelfs de Financial Times als voorbeeld van een Europese School met een toenemend aantal internationale studenten, terwijl dat bij Amerikaanse Business Schools juist afneemt. Mooie reclame. Dat zijn echter de uiterlijkheden. Wat er “onder de motorkap” gebeurt, blijft vaak verborgen. Toch zit daar wel de toekomstige innovatie.

Sinds kort zit bijvoorbeeld de studenten-administratie van BSc BA en IMBA in een nieuwe ICT-omgeving: OSIRIS. Dat klinkt als een eenvoudige zaak, maar dat is het niet. Zo’n softwareoplossing dwingt namelijk tot nadenken over het optimaliseren van onze bedrijfsvoering. Optimaliseren betekent veranderen en dat is niet altijd even makkelijk. Een traject van zeker nog twee jaar zal volgen voordat alle programma’s gebruik maken van OSIRIS.
 
Dan hebben we ook nog de “Customer Relationship Management” ondersteuning, afgekort als CRM software. We hadden dat natuurlijk al, maar nog niet alle afdelingen werkten er mee. En dat is wel belangrijk omdat we dan beter kunnen samenwerken met de klant als centrale middelpunt. Een upgrade van CRM leek relatief eenvoudig, maar ook daar komt meer bij kijken en de verwachting is dat dit traject in het voorjaar van 2017 is afgerond. Het draait al, maar nog niet goed genoeg. Tweaken en finetunen dus.
 
Overigens wordt er aan meer dingen gesleuteld dan alleen aan software. De authentieke uitrijpoort met veel smeedijzeren werk wordt nu volledig gerestaureerd. Het is een van de vele monumenten op ons landgoed die er binnenkort weer mooi bijstaat.
 
Miša Džoljić
 
Rector Magnificus
Mark Rutte feliciteert eerste sport-alumni
Op woensdag 5 oktober rondden de 15 deelnemers van het eerste Sports Leadership Program aan Nyenrode Business Universiteit hun leergang feestelijk af. Speciaal voor deze gelegenheid hield minister-president Mark Rutte een toespraak over sport en leiderschap en reikte de deelnemers vervolgens het certificaat van de leergang uit.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Dies Natalis
Nyenrode Business Universiteit bestaat dit jaar 70 jaar. De Dies Natalis-lezing wordt op 21 novermber verzorgd door alumni Henjo Hielkema (NOIB 1966) en Milly ter Heege (BBA 1976), en door student Roderick Vermeer (MSc 24 en tevens voorzitter van het LXXIe Collegie der Heeren V van studentenvereniging Nieuwe Compagnie van Verre).

Aanmelden via: m.lammers@nyenrode.nl
Relatie Good Governance en Corporate Performance
Deloitte Risk Advisory en Nyenrode Business Universiteit zijn een onafhankelijk, gezamenlijk onderzoek gestart naar de relatie tussen Good Governance en Corporate Performance. Het onderzoek wordt gedaan vanuit het Nyenrode Corporate Governance Instituut (NCGI). Doel van het onderzoek is om inzicht te verkrijgen in, op welke manier governance de performance van bedrijven beïnvloedt en welke boardroom dilemma's daaruit voortvloeien.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Young Bilderberg-conferentie
Ruim 100 aanwezigen uit diverse sectoren in de private en publieke sfeer hebben op 7 september deelgenomen aan de Young Bilderberg-conferentie op Nyenrode, een jaarlijks terugkerend event in samenwerking met de Stichting Young Captain Nederland. Onder leiding van prof. dr. Bob de Wit, hoogleraar Strategic Leadership, en Vincent de Schepper, ondernemer in de zorg, werd intensief gediscussieerd over het thema 'Leidinggeven in Digitale Transformatie: Visie op de Toekomst'.
>> LEES MEER
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
VRC Scriptieprijs 2016
Op de Dag van de Financial (het jaarlijkse congres van de VRC en NBA) van donderdag 29 september jl. won Pieter Rensink, alumnus van de Nyenrode Executive Master in Finance & Control opleiding, de VRC Scriptieprijs 2016.
Zijn scriptie met de titel ‘The future of release windows. Day and date release strategy in a disrupted filmed entertainment industry’, werd als beste beoordeeld van de ingezonden scripties van de EMFC-opleidingen.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
TEDx Nyenrode University
Op 22 oktober werd het tweede TEDx Nyenrode University gehouden met als thema ‘The Puzzle of Learning’. Uitdagende, frisse ideeën passeerden de revue over onder andere de manier waarop we leren, wie er leren (niet alleen mensen, ook machines!), hoe leren er in de toekomst uit ziet, en welke rol muziek, sport en stress spelen in relatie tot leren.
>> LEES MEER
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Goudhaantjes
Nyenrode New Board Program-deelnemers Annemarieke de Haan, Vice-President Personal Care Indonesia bij Unilever, en Berndt Kodden, Managing Director Branded Netherlands bij FrieslandCampina, staan beiden op de lijst ‘Goudhaantjes 2016’ van het blad Management Team. Goudhaantjes zijn jonger dan 45, hebben al een mooie carrière achter de rug, hebben grote omzetverantwoordelijkheid en zitten net in of onder de Raad van Bestuur.
>> lees interview
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Waarderend Contracteren
Op woensdag 12 oktober vond op Nyenrode het symposium Waarderend Contracteren plaats, georganiseerd door de Netwerkgroep Contracteren KetenSamenWerking. Kennis uit de wetenschap, ervaringen uit de praktijk én de kritische blik van juristen hebben geleid tot vernieuwende contractmodellen waarin het vertrouwen in elkaar tot uiting komen. Eén van de sprekers was prof. dr. Jack van der Veen, hoogleraar EVO-leerstoel Supply Chain Management van Nyenrode.
>> LEES MEER
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Aankondiging oratie Nick van Dam

Op 25 november accepteert Nick van Dam formeel de positie van hoogleraar Corporate Learning & Development. Hij zal die dag op Nyenrode zijn oratierede ‘Learn or Lose’ uitspreken.

 

Aanmelden: beadle@nyenrode.nl

Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Expositie 'Women of the World – Cultural Diversity'
Van 7 oktober tot en met 15 december is op Nyenrode Business Universiteit de fototentoonstelling ‘Women of the World – Cultural Diversity’ met werk van alumna en fotografe Annelies Damen. Er zijn 37 werken te zien, die Annelies Damen gedurende de afgelopen 10 jaar, na haar afstuderen aan de Fotoacademie in Amsterdam, heeft gemaakt. Centraal daarin staan ‘Strong Women’ in diverse culturen, waar ook ter wereld.
>> LEES MEER
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Pianiste Daria van den Bercken op Nyenrode

Pianiste Daria van den Bercken sloot op zaterdag 22 oktober de tweede TEDx Nyenrode af met een innemende presentatie over de kracht van metaforen. Haar eerdere TED-lezing scoorde wereldwijd op internet bijna een miljoen views. Op zondag 27 november komt zij terug op Nyenrode met een volledige recital in het Koetshuis met een programma met werken van Händel, Chopin, Debussy, Scarlatti en Mozart. Daria illustreert haar programma met twee korte films die ze bij haar muzikale projecten heeft gemaakt.

>> bestel Tickets
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Olympische droom
Op 30 september nam Nyenrode Sports Inc. programmacoördinator Carlo Cesar afscheid van zijn collega’s om zijn droom te gaan verwezenlijken: deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokyo in 2020. Carlo was vanaf het begin betrokken bij de oprichting van Nyenrode Sports Inc., het internationaal georiënteerde academisch instituut dat  zich richt op directeuren en managers die werkzaam zijn binnen de topsport.
>> LEES MEER
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Restauratie monumentale uitrijhek

Op dit moment wordt het monumentale uitrijhek van Nyenrode gerestaureerd. Het imposante hek is rond 1750 gebouwd ten tijde van kasteelheer Johan Ortt III. In de periode 1860-1915/1916 bevond het hek zich op de plaats waar nu het Poortgebouw staat. Daarna werd het Poortgebouw de entree van het landgoed en is het uitrijhek weer terug naar de huidige plek verplaatst.

+31 (0)346 291 211
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube