News@Nyenrode | Augustus 2016
Online version click here
 
Newsletter
August 2016
Beste relatie,
 
Wanneer u dit leest is de zomer al voor een belangrijk deel voorbij en zijn de meesten van ons weer aan het werk. Terugkijkend op deze zomer heb ik moeite met de gebruikelijke associaties van aangenaam warm weer en ontspanning. Als het om warm weer gaat, reken ik eigenlijk alleen nog op de nazomer (alhoewel het prettig medailles regende in Rio) en echt ontspannen was de zomer ook niet helemaal. Niet alleen gebeurde er veel op het wereldtoneel maar ook lokaal was er een hoop te doen. Een paar voorbeelden. Er zijn grote voorbereidingen geweest om de BSc met 32 studenten op de campus goed te laten beginnen. Bovendien ging een tweede groep van start voor het Sports Leadership Program (Nyenrode Sports Inc.) en is een grote groep full-time MSc studenten begonnen. Daarnaast zijn er nog vele verbouwingen en aanpassingen op de campus gaande waaronder één gesponsord door een alumnus. Maar dat komt vast uitgebreid aan bod in de volgende nieuwsbrief. Tot slot, en zeker niet onbelangrijk, zijn de studenten bezig geweest om de introductie aan te passen aan de nieuwe tijden en ook aan de nieuwe, jonge BSc-bewoners.
 
Te midden van al deze zomerse activiteiten die een nieuw Academisch Jaar inluiden - nog voordat het geopend is- wordt er ook gewerkt aan een groot lustrumfeest. Ons instituut, gegroeid van N.O.I.B. tot Nyenrode Business Universiteit, wordt op 20 november 2016 70 jaar jong. De feestcommissie bestaande uit Nyenrode en Nyenrode Alumni VCV vond het wachten op de Dies Natalis van onze universiteit te lang duren en neemt alvast een voorschot op 10 september met festiviteiten voor iedereen. Ik geef ze groot gelijk.
 
Het feest is er echt voor iedereen en als College van Bestuur geven we extra korting voor het personeel in de hoop een leuke mix van allerlei generaties, opleidingen, medewerkers en supporters te creëren. Eerder op die dag is er een ontmoeting met vrienden van de universiteit, die met hun donaties hebben bijgedragen aan het succes van onze universiteit. Dus ook de voorbereiding voor deze “Dank De Donor Dag” was een zomerse activiteit.
 
Sommige zaken hebben we echter niet in de hand. Buiten de gebruikelijke selectieprocedure zijn meerdere Pokémons het landgoed binnengeslopen. Ondernemende typjes, dat wel.
 
Miša Džoljić
 
Rector Magnificus

De 32 studenten van de nieuwe BSc in Business Administration 2016 zorgden voor de officiële aftrap van hun programma bij Nyenrode. Om dit historische moment vast te leggen werd het gezelschap gefotografeerd in de stijl van de allereerste N.O.I.B.-klas van zeventig jaar geleden. In de volgende lichting verwelkomen we graag meer vrouwelijke studenten.

Onderzoekscommissie over China-reis NNBS
Alle klachten over vermeende onregelmatigheden tijdens een studiereis van de Nyenrode New Business School (NNBS) naar China in mei dit jaar, zijn door een onafhankelijke onderzoekscommissie onder leiding van prof. dr. Emile Kolthoff ongegrond verklaard. De uitkomsten van het onderzoek pleiten NNBS-directeur Anton Busselman en twee docenten die allen werden beschuldigd, volledig vrij.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Oratie André Nijhof
Om verduurzaming van het bedrijfsleven te laten slagen is een andere mind-set nodig. Bedrijven moeten niet enkel vanuit winstoptimalisatie duurzaam ondernemen, maar veel eerder vanuit het zoeken naar gedeelde belangen tussen betrokkenen. Hierdoor ontstaat meer bereidheid voor samenwerking. Dit stelde prof. dr. André Nijhof in zijn oratie ‘Mogen we hoopvol zijn bij duurzaam ondernemen?’ waarmee hij op 8 juli officieel zijn ambt als hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit aanvaardde.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Preuvenement
Nyenrode organiseerde op 8 juli 2016 het ‘Preuvenement Innovatief Duurzaam Ondernemen’, waarbij meer dan 300 deelnemers konden ‘proeven’ en samen leren van duurzame initiatieven. Initiatiefnemers waren André Nijhof, professor Sustainable Business and Stewardship, en Rob Wetzels, onder meer Kerndocent Duurzaamheid en Innovatie in het Modulair Executive MBA. Rob Wetzels, die met pensioen gaat, bracht ter gelegenheid van het evenement en zijn afscheid een boek uit.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
European Immersion Modules
Het fulltime MBA-programma (IMBA) heeft een transformatie ondergaan. Inmiddels werkt het programma met Europese Immersion Modules. Waar studenten eerder China en Zuid-Afrika aandeden, brengen ze nu werkbezoeken aan Dublin, Milaan, Brussel, Londen en Kopenhagen.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Opening Academisch Jaar
Op 5 september viert Nyenrode the Opening van het Academische Jaar 2016-2017. Keynote speaker is de heer Pieter Elbers, President & CEO, KLM Royal Dutch Airlines.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
500 nieuwe accountancy-studenten
Per september starten meer dan 500 nieuwe studenten in de accountancy-programma’s! De studenten starten in de bachelor, de (pre)-master of de post-master in accountancy. De laatste keer dat er zoveel studenten verwelkomd werden was in 2008.
>> programma's
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Return on Investment Lean
Op 27, 28 en 29 juni vonden op Nyenrode de Lean Experience Days 2016 plaats, hét jaarlijkse congres voor Lean Nederland. Het programma duurde drie dagen en was georganiseerd door het Nyenrode Lean Institute in samenwerking met het Lean Management Instituut. In totaal kwamen 115 bezoekers naar de dagen, waarop werd ingegaan op de Return on Investment (ROI) van Lean.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
NOIB Challenge
Op juni 11 organiseerde Nyenrode de NOIB Challenge. Zes IB (International Baccalaureate)-talenten in hun laatste jaar streden daarbij om een beurs voor de Bachelor of Science in Business Administration, die in augustus 2016 van start is gegaan. De deelnemers  werden door de jury beoordeeld op hun onderwijsachtergrond, hun score voor de toelatingstest van Nyenrode, het toelatingsgesprek en de prestaties van de IB-talenten tijdens twee debatten (op individueel en groepsniveau).
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Verbouwingen
Na het vervangen van de sportvloer en verlichting, het schilderen van de zaal en het verbouwen van de fitnessruimte hebben deze zomer de entree, de gangen en het sanitair van de sporthal een facelift ondergaan. De collegezalen 02 t/m 05 in het De Rooij-gebouw werden in de maand juli voorzien van nieuw meubilair en kregen tevens een nieuwe ‘look & feel’. Ook de ruimte in het Kasteel die bekend staat als ‘De Slaapkamer’ is gerenoveerd. Deze ruimte wordt steeds frequenter ingezet voor executive programma’s en heeft nu een klassieke uitstraling met een moderne impuls gekregen.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Wi-Fi en Eduroam
Het Nyenrode Wi-Fi netwerk is vernieuwd. Nyenrode-studenten en -medewerkers kunnen nu gebruik maken van het beveiligde Eduroam-netwerk. Het open netwerk Guest Wi-Fi is bedoeld voor gasten.
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Alumni in foto-expositie
Een kleine foto-tentoonstelling op Nyenrode Business Universiteit toonde deze zomer portretten van zeven Nyenrode-alumni die een bliksemcarrière hebben gemaakt, met daarbij kort hun verhalen. Zij horen allemaal bij de top 100 van de laatste editie van de Goudhaantjes van Management Team uit 2015, wat betekent dat ze toen nog geen 45 waren en al een grote omzetverantwoordelijkheid hadden. De alumni in de expositie zijn Fleur Dujardin, Hans van Geloven, Joost Ravoo, Lena Olivier, Maartje Bouvy, Marjolein Slappendel en Mark Giesbers.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Klassiek concert
‘Nocturne’ is een betoverend en poëtische concert over de nacht. In klanken, in beelden, in woorden. Dit klassieke concert wordt op 15 september op Nyenrode gegeven door het Ragazze Quartet in samenwerking met altvioliste Dana Zemtsov, celliste Ketevan Roinishvili en Dichter des Vaderlands Anne Vegter.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
+31 (0)346 291 211
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube