News@Nyenrode | Juni 2016
Online version click here
 
Newsletter
June 2016
Beste relatie,
 
Als ik dit schrijf ben ik in China. Het is een lang geleden gepland bezoek aan onze partner in Bejing,  Renmin University. Pas een paar dagen geleden ben ik aangekomen en ben door de jetlag al om 05:00 uur  klaar wakker. Om 07:00 uur denk ik als eerste aan het ontbijt te zitten. Dat blijkt niet helemaal waar te zijn want ik herken een aantal Nyenrode IMBA-studenten die ik de vorige avond al had ontmoet. We hadden toen een diner dat georganiseerd werd door een alumnus die in Beijing werkt. Ik ga bij ze aan tafel zitten en we raken in gesprek. Ze blijken al vroeg naar een bedrijfsbezoek te gaan. Daarna zouden ze een case moeten uitwerken voor een bedrijf en die moeten ze een dag later presenteren aan de leiding van dat bedrijf.

Mijn programma is anders. Samen met prof. Désirée van Gorp en prof. Dennis Vink bezoek ik Renmin University en spreek met de Vice Chairman, de Dean van de Business School en ’s avonds met een lid van de RvT. Lunches, diner en tussendoor afspraken. Désirée begeleidt ons en tegelijkertijd onderhoudt ze contacten met de studenten die zich op dat moment in een bedrijf verdiepen. Best knap vind ik dat. Als we om 23:00 uur moe bij het hotel worden afgezet zie ik een aantal studenten in de lobby achter hun laptops aan een opdracht werken. Dat is mijn beeld van een business trip georganiseerd door Nyenrode. Anders dan het plaatje dat begin juni geschetst is in de media na een reis van de Nyenrode New Business School naar China. Anders dan ik het ook zelf heb meegemaakt toen ik zelf het Executive MBA deed op onze Universiteit. Reizen naar het buitenland zijn belangrijk voor de ontwikkeling van onze studenten en zijn een essentieel onderdeel van veel van onze programma’s. Het is dus ook belangrijk dat het goed gebeurt en dat de studenten er het maximum uit halen. Het zijn vaak unieke reizen en belangrijke ervaringen.

Wat er tijdens de studiereis van NNBS in China mogelijk is gebeurd wordt door een onafhankelijke commissie uitgezocht.  Wij zorgen er onverminderd voor dat de buitenlandse reizen  blijven wat ze altijd al waren: unieke en intensieve ervaringen met een andere wijze van werken, een andere culturele en zakelijke omgeving maar bovenal degelijk en hoogwaardig onderwijs aan onze studenten.

Miša Džoljić
Rector Magnificus
Promotie Jenny Sok
Op 27 juni vond de promotie van Jenny Sok plaats op Nyenrode. De titel van haar dissertatie is: “Make it work: Rethinking the work-home interface”.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Inzicht in de nieuwe Code Corporate Governance
80 Deelnemers en alumni van het New Board Program in het Koetshuis, allemaal met hun ogen dicht. Een deel ervan heeft de hand omhoog, nadat Prinses Laurentien van Oranje de stelling had voorgelegd: “Ik ben op mijn werk anders dan thuis”. Een mooi en kwetsbaar moment tijdens haar presentatie over de “missing chapter” van de Code Corporate Governance: de volgende generatie. Het was een spannend slot van de Executive Session 2016 van het New Board Program (NBP).
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Lean Experience Days
The 'Lean Experience Days' is hét jaarlijkse congres voor Lean Nederland. Dit jaar vond het plaats op Nyenrode op 27, 28 en 29 juni. Deze 12e editie stond volledig in het teken van de Return on Investment (ROI) of Lean: wat levert Lean op?
>> meer over lean
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Vernieuwing Part-time MSc in Management
Op dit moment is alweer de 20e lichting van aan de gang. In een interview vertelt Maren Smulders, programma-directeur van Nyenrodes Part-time Master of Science in Management-programma, over de inhoudelijke vernieuwing die de Part-time MSc doormaakt.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Marketing met ballen
Marketing is te veel communicatie geworden. Marketeers moeten meer leiderschap tonen. Dat stellen hoogleraren Henry Robben en Rudy Moenaert in hun nieuwe boek "Marketing met Ballen – De negen bouwstenen voor jouw persoonlijke businessmodel". Het is het eerste marketingboek dat zich niet richt op marketing voor de organisatie, maar op de eigenschappen van de marketeer zelf.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Selectie BSc-kandidaten
De nieuwe Bachelor of Science in Business Administration van Nyenrode is klaar voor de aftrap in augustus. Om de kwaliteit van de studenten voor het programma te waarborgen, werkten verschillende alumni van Nyenrode in het buitenland mee aan het selectieproces. Alumna Gayle van Beeten: “We zijn niet voor niets internationale ambassadeurs van Nyenrode. We kunnen potentiële studenten enthousiasmeren en hen nuttige tips aanreiken op basis van de ervaring die we zelf in de praktijk hebben opgedaan.’
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Iris Griffioen wint Business Game
Iris Griffioen heeft eind mei de Business Game voor MSc-potentials gewonnen, die Nyenrode samen met Aebi Schmidt Holding (ASH) heeft georganiseerd. ASH maakt complexe machines en voertuigen voor onder meer gladheidbestrijding. De case hield in dat de potentials een communicatie- en marketingplan voor het bedrijf moesten opstellen. Als winnaar van de Business Game ontvangt Iris een volledige studiebeurs voor de fulltime MSc in Management-opleiding.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Colleges Sports Leadership
International MBA-studenten en studenten van de MSc in Management-opleiding kunnen tegenwoordig kiezen voor een nieuw keuzevak: Sports Leadership. De afgelopen weken kregen de eerste 26 studenten - allemaal met een grote passie voor sport - een selectie aan colleges voorgeschoteld die ook worden gegeven tijdens het eenjarige Sports Leadership Program.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Boek Systeemdenken bestseller
Van het boek ‘Systeemdenken’ van dr. Jaap Schaveling, docent organisatiedynamiek en leiderschap, zijn inmiddels meer dan 15.000 exemplaren verkocht. Daarmee kan het een bestseller genoemd worden. In het boek geeft Schaveling nieuw inzicht in complexe situaties aan de hand van ‘systeemdenken’. Hierdoor worden vaste patronen in de organisatie zichtbaar en kunnen die waar nodig doorbroken worden.
Foundations of Management Rechtbankorganisatie
Acht rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie uit Curaçao hebben deelgenomen aan de leergang ‘Foundations of Management Rechtbankorganisatie’ van Nyenrode. Nyenrode heeft dit programma speciaal ontwikkeld voor lokale rechters die in een managementfunctie werkzaam zijn of op termijn mogelijk interesse hebben in een leidinggevende positie in het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Rotterdam 100
Gizem Canli, accountancy-student aan Nyenrode, heeft met haar team de finale van Rotterdam 100 gewonnen. Rotterdam 100 is een competitie waarin 100 studenten en young professionals werken aan innovatieve ideeën voor de stad en de haven. Op 7 juni pitchten ze hun ideeën in een boksring.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Sponsoring Oranjerie
Tijdens de jaarlijkse fietstocht van herendispuut Luctor et Abortior ontving Stichting Nyenrode Fonds een cheque om de perzikenkas van de Oranjerie, een van de monumenten op het landgoed, in ere te herstellen. Deze wordt volledig gerenoveerd.
Nieuwe vaardigheden
De vaardigheden die van professionals worden gevraagd, veranderen voortdurend in aansluiting op de ontwikkelingen in het wereldwijde bedrijfsleven. Dat betekent dat business schools hun lesaanbod moeten herzien, stelt professor Leen Paape, decaan van Nyenrode Business Universiteit in een artikel op Changeboard.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Expositie HARTSLAG
Van 9 juni tot en met 18 september is op Nyenrode Business Universiteit de expositie HARTSLAG te zien. Dertig mensen uit de Nyenrode-gemeenschap (tien studenten, tien alumni en tien medewerkers) konden online de 50.000 kunstwerken van Kunst.nl bekijken en selecteerden werken voor de tentoonstelling van achter de computer. Kunst.nl is eigendom van Nyenrode-alumnus Bram Polak en met bijna 2.000 zakelijke opdrachtgevers al 30 jaar marktleider in zakelijke kunstverhuur.
>> Lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Claim Your Chair
Vorig jaar is het Claim Your Chair-project van start gegaan om geld in te zamelen voor het opknappen van een aantal collegezalen op de campus. Alumni en andere relaties uit de Nyenrode-community kunnen een donatie doen en krijgen in ruil daarvoor een naambordje bij een eigen gekozen stoel in de zaal. Intussen hebben 111 mensen de kans gegrepen om een stoel te ‘claimen’.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Rugby op Nyenrode
Sinds 1946 speelt rugby een belangrijke rol op Nyenrode. Rugbyclub Nijenrode is trots dat ze sinds enkele jaren weer meespeelt in de 'Jonghe Honden Competitie'. Hierin neemt Rugbyclub Nijenrode het op tegen andere studenten-rugbyteams uit de buurt. Student Robbert Rosenkamp schrijft over waarom rugby en Nyenrode onlosmakelijk verbonden zijn.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Verbouwing Sporthal
De verbouwing van de sporthal is nu toe aan fase 3. Na het vervangen van de sportvloer en de verlichting, het schilderen van de zaal en het verbouwen van de fitnessruimte zijn nu de entree, de gangen en het sanitair aan de beurt om een facelift te ondergaan. Om ongemak van de verbouwing voor studenten en andere gebruikers tot een minimum te beperken zijn deze werkzaamheden in de zomerperiode gepland (11 juli t/m 5 augustus).
+31 (0)346 291 211
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube