News@Nyenrode | Mei 2016
Online version click here
 
Newsletter
May 2016
Beste relatie,
 

Je zou het niet zeggen als je het aantal vrije dagen in mei bekeek, maar mei is een drukke maand voor Nyenrode. Het is de periode waarin budgetten worden vastgesteld voor het komende jaar en iedereen op Nyenrode zijn jaarlijkse beoordeling krijgt. Interne zaken waar de klant weinig van merkt, hoop ik, maar toch erg belangrijk voor ons bedrijf.

Wij beoordelen overigens niet alleen elkaar maar worden zelf ook door externen beoordeeld. De Nationale Studenten Enquête is er weer en de Executive Education-programma’s van Nyenrode zijn ook verdienstelijk in de lijstjes verschenen. Prachtig! Dit zijn echter allemaal momentopnames.

Hoe het met Nyenrode van dag tot dag gaat zie je vaak het best op de parkeerplaats. De afgelopen maand was het uitzonderlijk druk met grote evenementen zoals het congres van de Foundation for Auditing Research (FAR), Shopping Tomorrow en ook de Henk van Luijk-lezing, om maar enkele te noemen. Bij die laatste events was de Pfizer-zaal was vol en werden er stoelen bijgezet. Aan het einde van de dag zie ik veel deelnemers nog met elkaar praten en vang ik snippertjes van gesprekken op. Nieuwe relaties worden gesmeed, er wordt nog wat nagekaart en men zoekt de sprekers op om nog iets toe te voegen of een mening te geven die in het debat blijkbaar niet aan bod kwam.

Als ik het enthousiasme van mensen zie, vind ik het jammer dat ik geen tijd heb om alle interessante bijeenkomsten bij te wonen. Gelukkig loopt er vaak één van de deelnemers met me mee naar de auto en vertelt die me graag van alles. Toch, ook al staat mijn auto op die dagen ver op een grasveld, het blijft bij impressies. Goede impressies. Impressies die bevestigen dat die rankings en lijstjes Nyenrode steeds beter op waarde schatten.

Miša Džoljić
Rector Magnificus

Studenttevredenheid toegenomen
De studenten van Nyenrode Business Universiteit geven net als vorig jaar aan zeer tevreden te zijn over hun opleiding. In de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête van Studie123 hebben de studenten van Nyenrode zowel de studie als de sfeer in het algemeen hoger dan vorig jaar beoordeeld. De mate waarin studenten de opleiding aan vrienden, familie of collega’s aanraden is even hoog als vorig jaar. Met deze resultaten scoort Nyenrode wederom ver boven het gemiddelde van de universiteiten in Nederland.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
PhD Frank Lekanne Deprez
Op 25 mei 2016 vond de promotie plaats van Frank Lekanne Deprez. De titel van zijn dissertatie was:
“Towards a spatial Theory of Organizations”.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Foundation for Auditing Research
Op 9 en 10 mei hield de Foundation for Auditing Research (FAR) in het Koetshuis van Nyenrode haar eerste congres. De FAR is opgericht in oktober 2015 als onderdeel van het verbeterplan van de accountantssector in het publiek belang. De focus van de FAR ligt op academisch onderzoek naar factoren die bepalend zijn voor de controlekwaliteit. De acht grootste accountantsorganisaties in Nederland zorgen voor financiële ondersteuning van de stichting en stellen data beschikbaar voor onderzoek. Dr. Olof Bik RA van Nyenrode zit in het dagelijks bestuur van de stichting.
Open Programs no. 1
Opnieuw staan de Open Executive Programs van Nyenrode Business Universiteit als beste van Nederland in de ranking van de Financial Times. Het is het vierde jaar achtereen dat Nyenrode in deze krant door haar executive deelnemers als beste business universiteit wordt gewaardeerd.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Henk van Luijk-lezing
Op donderdag 19 mei organiseerden MVO Nederland, Nyenrode Business Universiteit en VNO-NCW voor de 7e keer de Henk van Luijk Lezing. Keynote speaker was de scheidend directeur van MVO Nederland Willem Lageweg. Lageweg blikte in zijn lezing terug op enkele bedrijfsethische incidenten en op andere nieuwe morele impulsen om lessen te trekken voor de toekomst.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Petri Hofsté nr. 1 Corporate Vrouw
In de Top-100 Corporate Vrouwen van Nederland staat Petri Hofsté, lid van de Foundation Board van Nyenrode, dit jaar op nummer 1. Ook verschillende andere vrouwen uit het netwerk van Nyenrode scoren hoog. De Top-100 Corporate Vrouwen is gebaseerd op onderzoek van Management Scope.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Contentmarketing
Sinds februari staat de LinkedIn-pagina van Nyenrode op nummer 1 met de hoogste Content Marketing Score in de categorie ‘educatie in Nederland’ en dus de concurrenten achter zich laat. Deze score betekent dat de content van Nyenrode veel mensen frequent bereikt en dat die content goed beoordeeld wordt. Bovendien werd Nyenrode recentelijk in een artikel genoemd als ‘Inspiring LinkedIn company page to follow’.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Docent van het jaar EMFC/RC
Hans de Ruiter is dit jaar verkozen tot 'docent van het jaar' voor de Executive Master of Finance & Control (EMFC/RC)-opleiding. ‘Scriptiebegeleider van het jaar' is Anton Schoonhoven geworden.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Interculturele ontwikkeling
Gezien het sterk internationale karakter van het moderne zakenleven is het van cruciaal belang dat interculturele ontwikkeling een expliciet onderdeel is van het nieuwe BSc in Business Administration-programma. Nyenrode is van mening dat deze doelstelling in grote lijnen zal zijn bewerkstelligd als we veel van onze studenten kunnen aantrekken vanuit een internationale omgeving.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Investeren in Nyenrode

Na ruim vijf jaar gewerkt te hebben als hoofd fondsenwerving bij CliniClowns, is alumna Tanja Beerens-Visser sinds maart 2016 de nieuwe directeur van Stichting Nyenrode Fonds (Nyenrode Fund).

Stichting Nyenrode Fonds (Nyenrode Fund) is opgericht door een aantal alumni van de universiteit om donaties van alumni en anderen te faciliteren en die op een goede manier te investeren in de universiteit.

In een interviewartikel vertelt Tanja Beerens-Visser over haar eigen band met Nyenrode en over de doelen van het fonds.

>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Nyenrode Shaping Leaders since 1946
 

Gesticht in 1946 door Founding Fathers als (de voorlopers van) Air France-KLM, Shell, Unilever, Philips en Akzo Nobel. Een uniek initiatief dat al veel geschiedenis heeft geschreven. Bijzondere talenten zijn ontwikkeld, markante persoonlijkheden zijn gevormd. Een instituut dat al 69 jaar vasthoudt aan het motto ‘for and by business’. Het is een instituut dat een nieuwe generatie klaarstoomt voor het (inter)nationale bedrijfsleven. Generaties zijn hen al voorgegaan.

Niet alleen het instituut maar ook zijn studenten, alumni en medewerkers spelen een belangrijke rol in de geschiedenis. Het markante kasteel op het landgoed kent al een geschiedenis die teruggaat naar 1270. Al bijna 70 jaar bouwt de universiteit aan de toekomst. Daarom heeft dit lustrum een thema dat verleden en toekomst verbindt:

Nyenrode Shaping Leaders since 1946

Een thema dat staat voor de heritage van het instituut. Een universiteit met trotse alumni. Een universiteit die Leadership, Entrepreneurship en Stewardship uitdraagt en claimt. Een universiteit die geschiedenis schrijft, gisteren, vandaag en morgen.

Natuurlijk laten we deze bijzondere verjaardag niet zomaar voorbij gaan. Het hele academische jaar 2016-2017 zal in het teken staan van dit lustrum. Op 5 september met een bijzondere opening van het academisch jaar, op 20 november met een mooie viering van de Dies Natalis en uiteraard het knalfeest op 10 september!

Met de Nyenrode Alumni VCV in het voortouw wordt op 10 september een enorm feest georganiseerd dat zijn weerga niet kent. Via de Facebook-pagina Nyenrode Lustrum 2016 kunt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen rond het feest wat we willen vieren met al onze alumni, studenten en medewerkers. Reserveer de datum vast in je agenda.

>> facebook
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
+31 (0)346 291 211
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube