News@Nyenrode | April 2016
Online version click here
 
Newsletter April
May 2016
Beste relatie,
 
Het is me verteld dat bij nieuwsbrieven de artikelen bovenaan toch meer worden gelezen dan de berichten onderaan. Het loont toch de moeite om deze gehele nieuwsbrief te scrollen. Helemaal onderaan wordt namelijk een mooi concert aangekondigd dat op Nyenrode zal worden gegeven en het zou jammer zijn als u dat zou missen.
 
Mijn eigen bijdrage gaat echter over mijn ervaring in Amerika. Nyenrode zal eind dit jaar starten met een Amerikaanse accreditatie, AACSB, en om me daarop voor te bereiden ging ik naar een congres in Boston. Die accreditatie zal wel de nodige activiteiten met zich mee brengen de komende 2 à 3 jaar, maar het zal ook veel kwaliteit met zich meebrengen in de wijze waarop we de zaken op Nyenrode regelen en organiseren. Maar als je eenmaal in de USA bent wil je ook de alumni zien en spreken.
 
Alles, inclusief een bezoek aan de ambassadeur in Washington, was tot in de puntjes voorbereid door drie geweldige alumni, Albert van Servellen, Johan de Voogd en Jack Roepers. De drie heren vertegenwoordigen AFNU, American Friends of Nyenrode University. En “friends” zijn het. Dankzij hun inspanningen ben ik bij twee topuniversiteiten binnen gekomen waar ik anders zeker niet ontvangen zou worden. Dat is buitengewoon goed voor onze internationale activiteiten en de mogelijke studentenuitwisseling.
 
In het verslag kunt u het allemaal lezen maar wat niet makkelijk in woorden is uit te drukken, is hun betrokkenheid bij onze universiteit en de warmte waarmee ik als vertegenwoordiger van deze universiteit ben onthaald en begeleid naar verschillende plaatsen. Maar misschien krijgt u toch een indruk door de foto die gemaakt is bij een bijeenkomst thuis bij Jack. De leuke gesprekken en de gezelligheid kan ik moeilijk overbrengen maar het plaatje met een custom-made AFNU-taartje laat zien hoeveel zorg is besteed aan deze avond.
 
Tot slot iets technisch maar toch belangrijk voor al onze relaties. We zijn live gegaan met een nieuw CRM-systeem. Dat staat natuurlijk voor Customer Relationship Management, maar is feitelijk een database voor al onze contacten. Dat kunnen onze klanten zijn, studenten, alumni en vertegenwoordigers van bedrijven waar we zaken mee doen. Uiteindelijk zullen we vanuit dat systeem ook deze nieuwsbrief verzenden. We zijn nog in de opstart-fase en er moet nog veel worden geregeld maar dan weet u vast dat dit ingewikkelde ICT-traject, dat enorm belangrijk is voor onze bedrijfsvoering, tot een goede einde is gebracht.
 
Miša Džoljić
Rector Magnificus
Save the date lustrum
Op 10 september 2016 viert Nyenrode haar 70-jarig bestaan. Tijdens dit Lustrum komen alumni, studenten, deelnemers, docenten en personeel samen, waarbij diverse festiviteiten zijn georganiseerd. De start van het evenement is om 17:00 uur en zal tot ’s avonds doorgaan. Het thema voor dit lustrum is ‘Shaping leaders since 1946’. 
>> blijf op de hoogte
Nyenrode krijgt eigen tulp
Nyenrode Business Universiteit viert vanaf september haar 70-jarig bestaan. Kwekersvereniging Remarkable Tulips uit Lisse biedt in de aanloop naar het lustrum van de universiteit alvast een eigen Nyenrode-tulp aan. Op dinsdag 26 april is tulipa ‘Nyenrode’ gedoopt door prof. dr. Leen Paape, Dean van Nyenrode Business Universiteit. De kleuren van de dubbele rode tulp met gele rand weerspiegelen de kleuren van het wapen van Nyenrode.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Rector bezoekt VS

Eind maart hebben 30 Nyenrode-alumni in Washington DC en New York, stafleden van de Nederlandse ambassade in Washington DC, en een aantal deans en universiteitsbestuurders van Georgetown University en George Mason University Nyenrodes rector Miša Džoljić ontvangen. De bezoeken van de rector werden georganiseerd door de American Friends of Nyenrode University Inc (AFNU).

>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Redesign New Board Program
In april is het New Board Program (NBP) weer van start gegaan met een groep van participanten met topposities in diverse sectoren. Groep NBP 20 is de 20e lichting executive en non-executive board members die, in een periode van ongeveer twee jaar, met sprekers uit de Nyenrode gelederen en topbestuurders en -commissarissen uit de governance-praktijk, in dialoog gaan over corporate governance en boardroom dynamics.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Herbebossing in Afrika
Op 16 maart 2016 is de werkconferentie gestart in het kader van het initiatief ‘Forests for the Future – New Forests for Africa’. Het doel van dit initiatief is grootschalige herbebossing in Afrika. Nyenrode Business Universiteit ondersteunt het initiatief met onderzoek en is verantwoordelijk voor de inhoud die tijdens dit evenement werd verstrekt. Nyenrode heeft de presentatoren geselecteerd en op basis van het onderzoek de thema’s voor het panel en de groepssessies geformuleerd.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Broklede
18 Leerlingen van het tweetalig VWO aan de Regionale Scholengemeenschap Broklede uit Breukelen ontvingen op 5 april 2016 een certificaat voor het profielwerkstuk (PWS) dat zij onder begeleiding van Nyenrode Business Universiteit hebben uitgevoerd. De Nyenrode-certificaten werden uitgereikt door drs. Rob Wetzels, Kerndocent Duurzaamheid en Innovatie in het Modulair EMBA van Nyenrode. Het is het zesde opeenvolgende jaar dat Nyenrode deze leerlingen voorbereidt op een wetenschappelijke studie.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Poliklinische apotheken
Het Pharmacy Management Development Program, dat op maandag 11 april voor de vijfde keer van start is gegaan, richt zich nu ook op poliklinische apotheken. Het programma is ontwikkeld door Alliance Healthcare en Nyenrode. Uitgangspunt van het programma is de veranderende rol van de ondernemende apotheker. Het leiderschapsprogramma voor apothekers is een ambitieus leer- en ontwikkelprogramma dat is gericht op persoonlijke ontwikkeling en bedrijfskundige kennis.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Gebouw Kuneman opgeknapt
Dit voorjaar wordt gebouw Kuneman van de studentenhuisvesting op de Nyenrode-campus opgeknapt. De daken worden gerenoveerd en ook wordt aan de buitenkant schilderwerk verricht. De studentenwoningen zullen ook worden voorzien van dubbelglas. Ook het interieur van gebouw Kuneman ondergaat een metamorfose. Zo worden de vensterbanken vernieuwd, krijgt het gebouw nieuwe vloerbedekking en worden in de kamers nieuwe gordijnrails geplaatst. Ook aan de binnenkant wordt gebouw Kuneman voorzien van een frisse laag nieuwe verf.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Alumni te gast bij strafzaak
Op 29 maart 2016 was een groep van ruim vijftien alumni van het New Board Program en de Commissarissencyclus op uitnodiging van het Openbaar Ministerie te gast bij de Rechtbank te Utrecht. Het Openbaar Ministerie (OM), in samenwerking met Nyenrode, ontving voor de tweede maal een groep alumni die allen werkzaam zijn als commissaris of bestuurder voor een ‘field-trip’ waarin het OM in dialoog ging met onze alumni over de strafzaak tegen negen corruptieverdachten.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Movemakers Café
Op 9 maart vond op Nyenrode het eerste Movemakers Café plaats. Movemakers is een nieuw internationaal netwerk van mensen uit het volwassenonderwijs die met elkaar willen bijdragen aan onderwijsinnovatie. Met het Movemakers Café willen de organisatoren een platform creëren waar mensen elkaar inspireren en ontwikkelen op het gebied van onderwijsinnovatie.
>> bekijk video
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Leergang MVO-managers
Op 21 april is de nieuwe Expeditie voor MVO-managers begonnen, een praktijkgerichte leergang van MVO Nederland en Nyenrode Business Universiteit. Ambitieuze managers van Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemingen leren zich in zeven dagen verder te ontwikkelen in hun vakgebied, om hun duurzame impact binnen én buiten de eigen organisatie te optimaliseren. 
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
The Innovation Manager
Ieder jaar worden The Innovation Manager (TIM) Awards uitgereikt aan innovatieve personen en bedrijven in de Nederlandse IT-sector. Janneke Niessen won de TIM Award 2016 voor meest innovatieve leider. Naast de TIM Award won zij hiermee een specialisatiemodule in de Modulair Executive MBA in Business & IT van Nyenrode. Janneke viel op bij de jury om haar combinatie van innovatie, ondernemerschap en inzet voor diversiteit op de werkvloer.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
'Lean-goeroe' in masterclass
Op 21 en 22 maart stond Lean-goeroe dr. Michael Ballé paraat om ‘Lean-leiders’ naar het volgende level te coachen. Hoe wordt een team uitgedaagd in het initiëren van verbeteringen? En hoe kunnen leiders groeien in zowel de 'harde' als de 'zachte' kant? Vraagstukken die Ballé behandelt in de Masterclass Lean Leiderschapsontwikkeling.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Supply Chain Management
Op 11 april werd Nyenrode vertegenwoordigd door een team van MSc in Management-studenten in de internationale finales van een wereldwijde wedstrijd Supply Chain Management met de naam ‘Global Student Challenge’. Deze wedstrijd is door de Supply Chain Finance Community georganiseerd om studenten praktijkervaring te geven met integraal supply-chain-beheer. Daarnaast is het doel getalenteerde studenten te spotten en hen door middel van netwerken en stageplaatsen aan het bedrijfsleven te koppelen.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Kamermuziekconcert Nocturne
Op zondag 22 mei om 15:00 uur vindt in het Koetshuis van Nyenrode een kamermuziekconcert plaats door het Ragazze Quartet en Dichteres des Vaderlands Anne Vegter.

>> meer informatie en kaarten
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
+31 (0)346 291 211
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube