News@Nyenrode | Februari 2016
Online version click here
 
Newsletter
February 2016
Beste relatie,
 

Deze nieuwsbrief staat bol van zichtbare zaken, zoals benoemingen, bijeenkomsten en bezoeken van buitenlandse gasten waar we trots op zijn. Toch is er ook veel dat onzichtbaar en tegelijkertijd van veel waarde is. Kleine dingen en korte momenten die misschien aan de aandacht ontsnappen of voor altijd ongemerkt blijven.

Als voorbeeld wil ik het initiatief van onze studenten noemen, die een benefietavond hebben georganiseerd voor de Linda Foundation. Niet alleen was de organisatie perfect, maar de sfeer kon ook werkelijk niet beter. Degenen die aanwezig waren hebben genoten, daar ben ik van overtuigd.

Een ander moment dat ik uit mogelijke vergetelheid wil halen, is de graduation van full-time MSc in Management 23. Tijdens de uitreiking was een van de studenten niet aanwezig en nam onze alumnus Karel Leeflang namens de studente het diploma in ontvangst. Tevens pakte hij spontaan de microfoon maakte in een paar zinnen niet alleen iedereen aan het lachen, maar ook hij toonde zijn vertrouwen in de nieuwe generatie studenten en zijn betrokkenheid bij de universiteit. Een moment om te koesteren. De voordracht van de voorzitter van de Heeren V van studentvereniging NCV was bepaald niet minder. Gelardeerd met lichte zelfspot en humor schetste hij zijn eigen ervaringen en het verandertraject waar de Heeren V en de andere studenten aan hebben gewerkt. Een geestige en verbindende voordracht en een mooie afsluiting van een MSc-jaar. Een impressie van deze graduation is te vinden op de Newsroom op onze website.

Wat niet uit plaatjes of filmpjes is te halen, is de enorme verbetering in de kwaliteit van opleidingen en met name juist het full-time MSc in Management. Velen werken er aan mee om die te bewerkstelligen maar de finale beoordeling van al die inzet gebeurt door de Examencommissie. Volledig achter de schermen werken twee teams onder leiding van prof. dr. Bo van der Rhee en prof. dr. Lineke Sneller aan de kwaliteitsbewaking van de diploma’s die we uitdelen. Over hun werk geen items in de nieuwsbrief, maar hun handtekeningen staan wel op elk diploma dat we uitdelen. Ook belangrijk, dacht ik zo.

Nyenrode verandert en eigenlijk best snel. Terwijl u dit leest wordt er al gewerkt aan een open dag op 9 april voor BSc in Business Administration, die vanaf augustus op de campus van start gaat. De open dag in februari zult u in deze nieuwsbrief niet vinden. Die is met 100 aanmeldingen al vol, wat veelbelovend is.

Wat wel uit de nieuwsbrief blijkt, is een bruisende universiteit die enthousiast aan de weg timmert. Veel plezier bij het lezen.

Miša Džoljić
Rector Magnificus

André Nijhof Hoogleraar
Per 1 januari 2016 is dr. André Nijhof benoemd tot hoogleraar Sustainable Business and Stewardship. Hij zal zich bezighouden met onderzoek naar de vraag welke rol bedrijven en organisaties spelen in de grotere duurzaamheidsvraagstukken die van invloed zijn op het klimaat en de sociale omgeving.
Forests For The Future
Het Nederlandse initiatief ‘Forests for the Future, New Forests for Africa’ wordt officieel gelanceerd op 16 en 17 maart in de Ghanese hoofdstad Accra. Kofi Annan, Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties van 1997 tot 2006, is daar de hoofdgast. Het opnieuw aanplanten van bossen kan een grote rol spelen in het halen van de klimaatdoelen die in Parijs zijn afgesproken. Investeerders zijn nu aan zet. Nyenrode ondersteunt het initiatief met het uitvoeren van onderzoek en het mede-organiseren van de conferentie in Accra.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Jonge Ambtenaar Van Het Jaar
Souhail Chaghouani is uitgeroepen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016. Souhail zit in de afrondende fase van de studie Master of Science in Controlling aan Nyenrode en werkt als teamcoördinator financieel beleid & beheer bij Gemeente Baarn.
>>LEES MEER
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Top 100 Commissarissen
Management Scope heeft een lijst gepubliceerd met de meest invloedrijke commissarissen van Nederland. Het netwerk van Nyenrode Business Universiteit is goed vertegenwoordigd in deze lijst. 
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Essayprijs Accountancy
Kevin Verdonschot heeft de Nyenrode Essayprijs Accountancy 2015 gewonnen met zijn essay "Sectorspecialisatie: dé weg naar vertrouwensherstel". Verdonschot stelt in zijn essay dat sectorspecialisatie dé manier is om het vertrouwen in het accountantsberoep te herstellen.
>>LEES MEER
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Best In Business Award
Jeroen Akkermans is de winnaar geworden van de Best in Business Award voor zijn onderzoek naar Multifunctional Shared Service Centers. Hij won deze award tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking voor de beste afstudeerscriptie van Modulair Executive MBA in Business & IT.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Afstudeerceremonie FT MSc In Management
49 Fulltime MSc in Management-studenten van de 23e lichting studeerden op vrijdag 22 januari af na 16 maanden intensieve studie. Jos de Blok, initiatiefnemer van Buurtzorg Nederland, trad op als keynote speaker. De Blok vertelde de afgestudeerden hoe eenvoud en innovatieve businessmodellen mensen kunnen helpen om bureaucratie te ontstijgen.
>>LEES MEER
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Horizontaal Toezicht
De Belastingdienst heeft een nieuwe toezichtsvorm geïnitieerd: ‘horizontaal toezicht’. Dit vraagt een andere invulling van de taak van juridisch fiscalisten. De Master Fiscaal Recht van Nyenrode speelt in op die herijking van de fiscaal juridische functie. Mr. Drs. Bart Jonker RA: ‘Het geven van een goed onderbouwd juridisch advies is niet meer voldoende’.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Delegatie Royal University Of Bhutan
Op woensdag 20 januari bracht een speciale afvaardiging van de Royal University of Bhutan (RUB) een bezoek aan Nyenrode. Het doel van hun 10-daagse bezoek aan Nederland was het vergroten van de competenties op het gebied van academische governance in een veranderende omgeving. De delegatie bestond uit directeuren, decanen en docenten van verschillende faculteiten van de RUB.
>>LEES MEER
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
London Banking Tour
Nyenrode biedt studenten van zijn International MBA-programma een nieuwe Europese module aan in de vorm van de London Banking Tour. Deze module maakt deel uit van de business practice Strategic Finance, waarover prof. dr. Dennis Vink de regie voert. Tijdens deze business practice worden studenten wegwijs gemaakt in onderwerpen als financiële analyses, het opstellen van businessmodellen en internationale financiële markten en instrumenten.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Handelsmissie Naar Zuid-Afrika
In november 2015 bezochten minister-president Rutte en staatssecretaris Van Dam Zuid-Afrika. Een delegatie van 70 Nederlandse bedrijven en instellingen reisde mee. Prof. dr. ir. Gert van Dijk, docent Ondernemerschap en Coöperatie, was erbij.
>>LEES MEER
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Women In Cyber Security
 Dutch Cyber Warfare Community (DCWC) gaf tijdens de 12e Roundtable op 7 januari, georganiseerd samen met de Modulaire Executive MBA in Business & IT, het podium aan Women in Cyber Security (WiCS). WiCS is in 2013 opgericht als LinkedIn netwerkgroep met als doel het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwen in cyber security.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Lunchbijeenkomst Ambassadeur India
Op 28 januari 2016 organiseerde Nyenrode een lunchbijeenkomst in het kasteel ter ere van de ambassadeur van India in Nederland, zijne excellentie J. S. Mukul. Nyenrode nodigde de ambassadeur uit om te vertellen over haar activiteiten in India en om het belang van het land voor Nyenrode te onderstrepen. Gastheer tijdens de bijeenkomst was prof. dr. Leen Paape, de decaan van Nyenrode. Te gast waren Marc Witteman, burgemeester van de Gemeente Stichtse Vecht, de heer Rajiv Kumar, global head HR bij de Financial Services Division van Tata Consultancy Services, de heer R. D. D. Gurnani, bestuursvoorzitter van de Stichting India Nederland Suriname en de heer Veera Raghavan, manager International Relations bij Nyenrode.
Facebook
Hoogleraren In Media
 Hoogleraar Marketing Kitty Koelemeijer is volgens Buzzcapture de meest geciteerde vrouwelijke hoogleraar in Nederlandse media. Hoogleraar Corporate Finance Jaap Koelewijn staat op nummer vier van hoogleraren die het meest in het nieuws zijn geweest. 
+31 (0)346 291 211
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube