News@Nyenrode | Oktober 2015
Online version click here
 
Newsletter
October 2015
Beste relatie
Dit is de oktober-editie van de e-mail nieuwsbrief van Nyenrode Business Universiteit, bedoeld voor studenten, alumni, medewerkers en andere geïnteresseerden. U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u bent aangemerkt als een belangrijke relatie van de universiteit. Deze nieuwsbrief zal ongeveer 10x per jaar verschijnen. Mocht u eventueel wijzigingen met het oog op de verzending van deze nieuwsbrief wensen, dan kunt u dat hieronder aangeven.
Vrouwen in meerderheid in IMBA-lichting
Op 12 oktober is een nieuwe lichting studenten van de full-time International MBA students officieel gestart op Nyenrode. 41 Studenten met 20 verschillende nationaliteiten begonnen aan hun studie die van hen internationale verantwoordelijk leiders moet maken. De talenten komen van over de hele wereld, uit verschillende bedrijfssectoren en hebben gemiddeld 8,5 jaar werkervaring. In de groep is de meerderheid vrouw (59% van alle deelnemers).
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
TEDXNyenrodeUniversity
Op 3 oktober vond de eerste editie van TEDxNyenrodeUniversity plaats op Nyenrode Business Universiteit. Het evenement was geïnitieerd en georganiseerd door Nyenrode-studenten, met hulp van Nyenrode Business Universiteit en het alumninetwerk van Nyenrode. Thema van het event was: Building Bricks for the Future.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Nyenrode Career Event
Het jaarlijkse Nyenrode Career Event vond plaats op vrijdag 23 oktober. Het doel van het evenement was kennismaking tussen studenten en bedrijven. Alumnus en voormalig minister-president dr. Wim Kok werd door studenten tijdens het event geïnterviewd over zijn politieke carrière en zijn tijd in het bedrijfsleven.
 
De volgende bedrijven hebben aangegeven dat zij aanwezig zijn op het Career Event: PepsiCo, Van Hessen, Interfood, Entrador, Shell, Mindtree, Stork, Eriks, &Samhoud, Conclusion, IDEXX, Mercuri Urval, Sandhills East, Nestlé, Robert Walters, van Lanschot, Oracle, Expeditors International, Kempen & Co, Undutchables, Lidl, Philip Morris Benelux, Double Effect, ITDS, Boer & Croon Corporate Finance, Leading Talent, Marktlink en Sthree.
NBP bezoekt Cambridge University
Drie groepen van het New Board Program (NBP) bezochten van 24 tot 26 september 2015 de Judge Business School van Cambridge University voor de internationale module van het NBP. Een van de hoogtepunten was de ontmoeting met Michael Woodford, de voormalige CEO van het Japanse Olympus, die een grootschalige fraude bij zijn werkgever aan het licht bracht.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
MT Goudhaantjes 2015
Magazine Management Team (MT) publiceert jaarlijks de Goudhaantjes 100, een lijst met Nederlands managementtalent die tot stand komt op basis van gesprekken met headhunters, tips van lezers en onderzoek. In de lijst van 100 toptalenten bevinden zich maar liefst zestien Nyenrode-alumni.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Oudste familiebedrijf
Het Noord-Brabantse renovatie- en onderhoudsbedrijf KnaapenGroep uit Son (1652) is het oudste familiebedrijf van Nederland. Dat concluderen Baker Tilly Berk en Nyenrode Business Universiteit na onderzoek naar de oudste familiebedrijven van Nederland. Het onderzoek wijst verder uit dat er op dit moment 11 Nederlandse familiebedrijven ouder zijn dan 300 jaar.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Nyenrode ondersteunt iMPACT Booster
iMPACT Booster is de eerste Business Accelerator die ondernemers stimuleert om een innovatief product of dienst in te zetten als oplossing voor de voedseltekorten in ontwikkelingslanden. Met de iMPACT Booster bundelen zes organisaties hun krachten. ICCO Cooperation, New World Campus, Woord & Daad, 1%Club, Wilde Ganzen en Nyenrode Business Universiteit bieden kennis, netwerken en financiële ondersteuning aan vernieuwende ondernemers in opkomende economieën.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Inspiratiemiddag Lean Leadership
Donderdag 24 september vond er een inspiratiemiddag plaats in het Nyenrode Lean Institute (NLI) te Breukelen. De bijeenkomst met het thema: 'De reis van organisaties naar Lean en Lean Leadership' werd door zestig belangstellenden bezocht. De sprekers op deze middag waren nauw betrokken bij de Lean-implementatie binnen hun bedrijf en deelde hun ervaringen.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
(S)LDP Alumnidag over vriendschap
Op 17 september vond de alumni-avond van het (Senior) Leadership Development Program plaats, dit keer met het thema "Theater van de vriendschap". Edgar Karssing, associate professor in de bedrijfsethiek het publiek mee op reis van de Griekse Oudheid naar de Verlichting. Wat verstonden filosofen als Artistoteles en Thomas Hobbes onder vriendschap? Waarom zoeken we vriendschappen? Wat is eigenlijk een ideale vriendschap? Dr. Jaap Schaveling, associate professor Leadership & Cooperation, ging op zijn beurt in op de evolutionaire verklaringen en de gevaren van vriendschap.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Studiereis part-time MSc naar China
Op 18 september reisden 51 part-time MSc in Management studenten van lichting 18 in het kader van hun internationale studiereis af naar Beijing. De studietrip maakt onderdeel uit van het vak International Business & Economic Environment voor de masterfase van de opleiding. Dat entrepreneurship terugkomt gedurende de hele opleiding blijkt uit dat studenten niet alleen de bestemming van de reis zelf bepalen, ook zijn zij verantwoordelijk voor de gehele organisatie. Hiervoor putten zij niet alleen uit het Nyenrode netwerk, maar spreken zij ook eigen contacten overzee aan.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Samenwerking sport
Nyenrode Business Universiteit en Sportcentrum Van Asdonck in Breukelen hebben de handen ineengeslagen om sportfaciliteiten en -activiteiten aan te bieden aan studenten en medewerkers van Nyenrode. Met de ondertekening van het contract stelt Van Asdonck haar sportfaciliteiten beschikbaar voor studenten en medewerkers van Nyenrode. Daarnaast verzorgt Van Asdonck groepslessen met gekwalificeerde sportdocenten.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Fit for College Bootcamp
Zaterdagochtend, 7.30 uur. Menigeen draait zich nog een keer om in zijn/haar bed en geniet van een rustige ochtend na een drukke werkweek. Niet op Nyenrode. Hier maakt een groep studenten zich klaar om zich voor aanvang van hun zaterdagochtendcollege nog even flink in het zweet te werken tijdens de high intensity ‘Fit for College’ Boot Camp.

Het initiatief en de organisatie van de Boot Camp ligt bij Eric Pasman, Angelo Kaijser en Thijs van Leeuwen, studenten part-time MSc in Management op Nyenrode en werkzaam voor de Koninklijke Landmacht. Zij combineren de ‘Fit for College’ uitgangspunten Fit, Fun & Learn met de Nyenrode kernwaarden Leadership, Entrepreneurship & Stewardship door een actieve bijdrage te leveren aan de fysieke en mentale fitheid van de Nyenrode Community.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Marie Claire Starters Award 2015
Online kunstplatform FRAEMd kreeg eind september in de Kromhouthallen in Amsterdam te horen dat zij de Marie Claire Starters Award 2015 hadden gewonnen. Onderdeel van de prijs is deelname aan de collegereeks Digital Marketing Strategie en Social Media van Nyenrode Business Universiteit.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Systeemdenken voor managers
In veel organisaties regeert de waan van de dag. Managers focussen vooral op kortetermijnoplossingen en verliezen het grotere plaatje uit het oog, met als gevolg dat dezelfde problemen blijven terugkeren. In het boek “Systeemdenken voor managers” helpen Bill Bryan en Nyenrode-docent Jaap Schaveling managers aan die vicieuze cirkel te ontsnappen.
>> lees meer
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
Newsroom
Paddenstoelenoase
Het VARA-televisieprogramma Vroege Vogels heeft een item gemaakt over “de meest bijzondere paddenstoelenplek van Nederland”: het landgoed van Nyenrode. Het programma werd op dinsdag 13 oktober uitgezonden.
>> bekijk het item hier
Facebook Twitter LinkedIn GooglePlus
+31 (0)346 291 211
Facebook   Twitter   Linkedin   Google Plus   Youtube